18 dkg csokis keksz, vagy bármilyen keksz+2 evőkanál kakaó
5 dkg vaj
1 tasak tápióka pudingpor (Dr.Oetker)
3 dl tej
4 evőkanál cukor
4 evőkanál málnalekvár
30 dkg étcsokoládé
2,5 dl tejszín
málna a tetejére
1. A kekszet aprítóban összetörjük finomra. A vajat felolvasszuk és a kekszmorzsára öntjük.
2. A torta alapot torta-vagy piteformába nyomkodjuk és betesszük a hűtőbe.
3. Elkészítjük a pudingot. A pudingporhoz keverjük a cukrot, majd felöntjük a tejjel. Leggyorsabb mikrohullámú sütőben kb. 8 perc alatt elkészíteni. ha langyosra hűtjük.
4. Az étcsokit tálba tördeljük, közben a tejszínt forráspontig melegítjük, majd ráöntjük a csokira. Hagyjuk egy percig állni és addig keverjük amíg a csoki teljesen felolvad.
5. A kekszalapra rákenjük a lekvárt, rátesszük a pudingot, majd a csokit. A tetejét málnával díszítjük.
A kekszalapba tehetünk diót vagy mogyorót is.
A tésztáhot a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, a többi hozzávalót összekeverjük. A pudingot megfőzzük, kihűtjük, a ramat és porcukrot habosra keverjük. A két k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA recept, eredetileg Szabó Krisztofer citromos pitéje, én kicsit módosítottam rajta. A pite hozzávalóit összegyúrjuk, ha túl laza az állaga, akkor mehet hozzá egy kis mandulaliszt,...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: NehézA gesztenyék héját éles kés hegyével kereszt alakban bevágjuk, de vigyázzunk arra, hogy ne sértsük meg a gezstenye húsát. Egy nagyobb, keskeny peremű tepsit vagy sütőlapot béleljün...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet kimagozzuk majd egy szűrőbe tesszük, hogy teljesen lecsepegjen, mielőtt a tésztára szórjuk. A tojások sárgáját egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a felkockázott puha va...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű