menu

Családireceptkönyv.hu

Madártej - OK


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 liter tejhez 3-4 tojás, 1 cs vanília cukor, egy kanál vaníliás pudingpor vagy liszt, 6-7 kanál cukor

Elkészítés:


1. A tej háromnegyed részét a vaníliával főni tesszük.

2. A tojásfehérjéket felverjük kemény habnak, 2 -3 kanál cukorral tovább verjük, míg egészen kemény súlyos-fényes lesz.

3. A habot a forró tejbe mártott evőkanállal a tejbe szaggatjuk, de egyszerre csak négy galuska legyen a tejben. A tejnek nem szabad forrnia, csak jó forró legyen.

4. Amikor a galuskák könnyen átfordulnak, megfordítjuk a másik oldalukra, majd mikor megfőttek lyukas kanállal kiszedjük a tejből.

5. Amikor az összes habgaluska kifőtt, a tojássárgájákat 4 kanál cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingport vagy lisztet, és feltöltjük a félretett hideg tejjel, állandó kavarás mellett hozzáöntjük a forró tejhez, és felfőzzük.

6. A tűzről levéve rárakjuk a galuskákat és hűtőszekrénybe kihűtjük.

7. Különböző gyümölcsökkel, csoki darabkákkal díszíthetjük.

Madártej - OK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Edit
Linzer
Linzer

A hozzávalókat összekeverem, vékonyra nyújtom, kiszaggatom. 160 fokom megsütöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Erika
Somlói galuska
Somlói galuska

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és az átszitált lisztet és sütőport. Sütőpapírral...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mézes krémes pohárkrém (Stahl)
Mézes krémes pohárkrém (Stahl)

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírt terítünk egy 30×40 cm-es sütőlemez hátoldalára. 2 A morzsához a tojást, a mézet, a porcukrot és a vajat egy kisebb lábosban kézi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
*Stíriai metélt - az igazi!
*Stíriai metélt - az igazi!

STÍRIAI METÉLT-el ma már ritkán találkozunk. ( Nem tévesztendő össze a vargabélessel!) Fél kg túró, egy tojás, 20 dkg liszt, só egy kanál tejföllel jól gyúrható tésztát készítek...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk