Családireceptkönyv.hu

Madártej - OK


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 liter tejhez 3-4 tojás, 1 cs vanília cukor, egy kanál vaníliás pudingpor vagy liszt, 6-7 kanál cukor

Elkészítés:


1. A tej háromnegyed részét a vaníliával főni tesszük.

2. A tojásfehérjéket felverjük kemény habnak, 2 -3 kanál cukorral tovább verjük, míg egészen kemény súlyos-fényes lesz.

3. A habot a forró tejbe mártott evőkanállal a tejbe szaggatjuk, de egyszerre csak négy galuska legyen a tejben. A tejnek nem szabad forrnia, csak jó forró legyen.

4. Amikor a galuskák könnyen átfordulnak, megfordítjuk a másik oldalukra, majd mikor megfőttek lyukas kanállal kiszedjük a tejből.

5. Amikor az összes habgaluska kifőtt, a tojássárgájákat 4 kanál cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingport vagy lisztet, és feltöltjük a félretett hideg tejjel, állandó kavarás mellett hozzáöntjük a forró tejhez, és felfőzzük.

6. A tűzről levéve rárakjuk a galuskákat és hűtőszekrénybe kihűtjük.

7. Különböző gyümölcsökkel, csoki darabkákkal díszíthetjük.

Madártej - OK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
88.Fagyi
88.Fagyi

kézi habverő. 500 ml tejszint verj fel alaposan, majd mérj hozzá 400 g sűrített tejet, egy teáskanál vanilia kivonatot alaposan keverd el, és mehet tégelybe. Ez az alap, ha ehhez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anikó
91.Réteges gumisüti
91.Réteges gumisüti

A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Felmelegítünk 1,5 dl vizet, és hozzáad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Málnás sajttorta
Málnás sajttorta

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A zabkekszet konyhai aprítóban megdaráljuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, összekeverjük, majd egyenletesen egy sütőpapírral bélelt, 20-21 cm-es k...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk