1 csésze szentjánoskenyér por (carob),
1/2 csésze apróra vágott és előre vízben áztatott mandula,
1/2 csésze kókuszolaj,
1/2 teáskanál vanília,
2 darab szárított, előre vízben áztatott sárgabarack.
Az összetevőket turmixoljuk össze, majd tegyük egy üveg tálcára, kb. 1,5 cm vastagságban. Ezután tegyük be a hűtőbe, míg a kókuszolaj megszilárdul, és a desszert vágható állagúvá válik. Ebből mennyiségből kb. 20 kisebb kockával lesz.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét keményre verjük. A többi hozzávalót a tej kivételével csomómentesre keverjük. A tejet felforraljuk, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűKészítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét, ezzel fogjuk kimérni a hozzávalókat. A rizst és a vizet öntsük egy lábasba, kezdjük el melegíteni, lefedve addig főzzük, míg a rizs ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. : almát hámozok, nagy lukú reszelőn reszelem, citromlével, fahéjjal főzöm. Amikor kész, adok hozzá porcukrot, vaníliás cukrot, ki hűtöm. Gyúrok hozzá reszelt kekszet, gombócoka...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tojássárgákat és a porcukrot meleg vízfürdőben csak addig keverjük-habosítjuk, amíg a cukor teljesen el nem olvad, aztán jéghideg vízbe állítva kihűtjük. A mascarponét habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű