120 g porcukor
4 tojás sárgája
500 g natúr tejszínes krémsajt (mascarpone)
1/2 kk. őrölt fahéj
1 dl erős feketekávé
1/2 dl rum (konyak)
300-350 g babapiskóta
1 ek. kakaópor
A tojássárgákat habosra, szinte fehéredésig keverjük a porcukorral.
Apránként hozzáadjuk a krémsajtot, azzal is jól kikeverjük, hogy pillekönnyű legyen a krém.
Beleszórjuk a fahéjat, összekeverjük.
Erős feketekávét főzünk (lehet nescaféból is), mélytányérba öntjük, hozzáadjuk a rumot és gyors mozdulatokkal, hogy ne ázzanak el, egyenként megforgatjuk benne a babapiskótákat. 24-26 cm átmérőjű tál aljára egy sort lerakunk, az oldalát félbetört piskótákkal rakjuk ki.
Rásimítjuk a krém felét, aztán ismét KV-ba mártott babapiskóta következik, végül a maradék krém. Tetejét ne simítsuk el túlságosan, maradjon kicsit "kócos", így a végén szebb felületet kapunk.
A tálat gondosan letakarjuk fóliával és legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük (még jobb, ha előző nap elkészítjük). Tálaláskor a tetejét vastagon meghintjük kakaóporral, és a tálban hagyva, tortaszerűen szeleteljük. Külön tálkában tejszínhabot adhatunk mellé.
Lidl-s, cukrozott babapiskótából nagyon finom.
A lisztet a szódaporral elkeverjük, hozzáadjuk a margarint, a cukrot, a vaníliát és a tojások sárgáját és tejjel, vagy tejföllel könnyen nyújtható tésztát gyúrunk belőle. A tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEbbe a forró pudingba belekevertem a tojáshabot, majd a tűzre visszatéve, még főztem kb. 4-5 percig. Közben álladóan kavargattam. Óvatosan, ne törjön! Még melegen ráöntöttem a pis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A vajat habosra keverjük a cukorral és a sóval majd hozzáadjuk a tojást és a mézet és még pár percig keverjük. ◾️Ezután beledolgozzuk a lisztet de még nem gyúrjuk össze teljesen...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA szobahőmérsékletű vajat a liszttel elmorzsolom. Hozzáadom a porcukrot, tojássárgákat és a vaníliás cukrot. Még liszttel jól formázható tésztát gyúrok belőle. Lisztezett deszkán...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű