rizs
• 25 dkg rizst mosni, 1 l tejbe csipet sóval, van rúddal megfőzni, kihűlni,
• 2 ek margarint 15 dkg cukorral habosra, egyenként 4 tojás sárgája, 1 citrom reszelt héja, rizs,
• tojás fehérjét kemény habbá, masszához,
• tűzálló tálba vaj, zsemlemorzsa, massza bele,
• 180 fokra előmelegített sütőbe, 50 percig sütni
A tésztához minden hozzávalót elkeverünk egymással, fontos, hogy a vaj is és a kókuszolaj is szilárd állapotban kerüljön a tésztába. Ha a massza összeállt, kicsit pihentessük a h...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA rizst kimérjük, majd feltesszük annyi vízben főni, amennyi éppen ellepi, majd hozzáadjuk a csipet sót, és a felkockázott vajat. Amikor a rizs a vizet magába szívta, fokozatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA búzadarát elkeverjük a tejjel és a cukorral. A vaj felét megolvasztjuk, azt is a darához keverjük. Lefedve betesszük a hűtőbe, és hagyjuk ázni legalább két-három órán keresztül....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a tejet a cukorral édesítve, kevergetve fölforraljuk, a diót beleszórjuk. A tűzről lehúzzuk, majd hozzáadjuk az előzetesen langyos vízben fölpuhított, leszűrt mazsolá...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű