50 dkg liszt, 5 dkg cukor, 1 tojás,2 dkg élesztő, olaj, só ízlés szerint.
A hozzávalókkal, langyos vízzel képlékeny tésztát gyúrunk, 30 percig kelni hagyjuk, majd kisujjnyi vastagságúra hosszú hengereket készítünk, melyet az előzetesen jól felmelegített és megolajozott sütőfára szorosan egymás mellé feltekerjük, majd gyúródeszkán forgatva kissé meglapítjuk.
Tetszés szerint ízesítjük (fahéj, dió, kókusz, mák, kakaó), a következőképpen: tálcába fahéjas cukrot teszünk és körbeforgatjuk benne a tésztát.
Végül cukros vízzel bekenjük és parázs felett forgatva pirosra sütjük. A sütőfát vékonyabb végével lefelé, a kalácsot lekoppantjuk a tálcára. A sütőfa használható szabad parázson, a mellékelt tartóvas segítségével, valamint a grillező készülékeken az adapterek helyére felrakva. Ajánljuk a kürtős kalács sütését önállóan vagy bográcsozás, grillezés, szalonnasütés utáni édességként.
Melegítse fel a tejet egy kis serpenyőben, lassú tűzön – de csak meleg legyen ne forrjon. Öntse bele a meleg tejet egy kis tálba, és üsse bele a tojást. A lisztet öntse egy keverő...
Elkészítési idő: kb. 1.5 óra Nehézség: KözepesA tojásokat egy tálba ütjük és villával felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a kukoricalisztet és a puha vajat, és géppel jól kikeverjük. Amikor a massza összeállt, a legvégén foly...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA torta tésztájához tegyük a kekszet egy gyorsvágó gépbe, adjuk hozzá a vajat, majd daráljuk össze. Szórjuk egy kerek peremes tortaformába, kezünkkel a széleihez is nyomkodjuk belő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A céklát hámozzuk, szeleteljük, és pici kókuszolajon megpuhítjuk fedő alatt. Párolva is jó, de a legeslegjobb, ha római tálban, sütőben, ráérősen megsül - ilyenkor különösen fin...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű