50 dkg liszt, 5 dkg cukor, 1 tojás,2 dkg élesztő, olaj, só ízlés szerint.
A hozzávalókkal, langyos vízzel képlékeny tésztát gyúrunk, 30 percig kelni hagyjuk, majd kisujjnyi vastagságúra hosszú hengereket készítünk, melyet az előzetesen jól felmelegített és megolajozott sütőfára szorosan egymás mellé feltekerjük, majd gyúródeszkán forgatva kissé meglapítjuk.
Tetszés szerint ízesítjük (fahéj, dió, kókusz, mák, kakaó), a következőképpen: tálcába fahéjas cukrot teszünk és körbeforgatjuk benne a tésztát.
Végül cukros vízzel bekenjük és parázs felett forgatva pirosra sütjük. A sütőfát vékonyabb végével lefelé, a kalácsot lekoppantjuk a tálcára. A sütőfa használható szabad parázson, a mellékelt tartóvas segítségével, valamint a grillező készülékeken az adapterek helyére felrakva. Ajánljuk a kürtős kalács sütését önállóan vagy bográcsozás, grillezés, szalonnasütés utáni édességként.
mascarponekrém Mascarponét kikeverjük cukorral, vaníliás cukorral (lehetőleg bourbon). Csokipudingot felfőzzük tejjel és cukorral. Mehet bele ízlés szerint étcsoki is. :) Ha kih...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk a kókuszreszelékkel. A lisztet összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a kókuszos tejhez. Ismét felforraljuk, és addig keverjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 5 kanál cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgáját 2 kanál cukorral habosra keverjük. Összekeverjük a habbá vert fehérjét és a cukros sá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűa kifliket kb. fél cm-es kis karikákra vágjuk, leöntjük a 2 csomag . vaniliás cukorral és ízlés szerint kristálycukorral ízesített tejjel. Amikor a kifli a tejet magába szí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű