• 60 dkg teljes kiőrlésű vagy szénhidrát csökkentett liszt
• 2 ek. méz vagy édesítő
• 12 dkg kókuszzsír
• 2 dl rizstej
• 1,5 tk. instant élesztő
Töltelék (1 rúd):
• 5 ek. méz vagy édesítőszer
• 150 g darált dió vagy mák
• 1-2 ek. rizstej
• pici rum
• 1 citrom reszelt héja
A tészta hozzávalóit gyúrd össze, majd hagyd kelni kb. 1 órát.
Addig készítsd el a tölteléket. Áztasd rizstejbe a mandulát, locsold meg egy pici rummal. Keverd össze a diót/mákot a mézzel, majd mehet hozzá a mazsola is. Reszeld bele a citrom héját, és alaposan keverd el. Ha túl száraz, akkor adj hozzá egy kevés rizstejet, hogy ne túl folyós, de kenhető masszát kapj.
A tésztát vedd 3 részre, és egyenként nyújtsd ki. Kend rá a tölteléket, hajtsd be a szélét egy kicsit, hogy ne folyjon ki belőle, majd tekerd fel.
A tetejére tojás helyett mézes növényi tejszínt kenhetsz, ettől szép fényes lesz. Szurkáld meg villával, és mehet az előmelegített sütőbe. Kb. 180°C-on 30-40 perc alatt megsül.
A kacsamell bőrét bevagdossuk, de úgy hogy a húsba ne menjünk, csak a zsírba. Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalán, majd a bőrös felével lefelé száraz serpenyőbe tesszük és elkezdjü...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítjük a töltelékeket. Mákos töltelék: A mákot a 9 dkg cukorból elvett néhány kanál cukorral kávédarálón ledaráljuk. A maradék cukorból a vízzel szirupot főzünk, majd hozzá...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KözepesA csirkeszárny két végét akasszuk össze háromszög formába. Sózzuk a szárnyakat, csorgassunk rá mézet, egy zöldcitrom levét, szójaszószt és jól forgassuk össze. Hagyjuk állni a pácb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ A vajkaremallához a vaníliarúd magjait kikaparjuk és az összes többi hozzávalóval együtt közepes lábosba tesszük. Mérsékelt láng felett a forrástól számított 40 perc alatt,gyakor...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes