• 60 dkg teljes kiőrlésű vagy szénhidrát csökkentett liszt
• 2 ek. méz vagy édesítő
• 12 dkg kókuszzsír
• 2 dl rizstej
• 1,5 tk. instant élesztő
Töltelék (1 rúd):
• 5 ek. méz vagy édesítőszer
• 150 g darált dió vagy mák
• 1-2 ek. rizstej
• pici rum
• 1 citrom reszelt héja
A tészta hozzávalóit gyúrd össze, majd hagyd kelni kb. 1 órát.
Addig készítsd el a tölteléket. Áztasd rizstejbe a mandulát, locsold meg egy pici rummal. Keverd össze a diót/mákot a mézzel, majd mehet hozzá a mazsola is. Reszeld bele a citrom héját, és alaposan keverd el. Ha túl száraz, akkor adj hozzá egy kevés rizstejet, hogy ne túl folyós, de kenhető masszát kapj.
A tésztát vedd 3 részre, és egyenként nyújtsd ki. Kend rá a tölteléket, hajtsd be a szélét egy kicsit, hogy ne folyjon ki belőle, majd tekerd fel.
A tetejére tojás helyett mézes növényi tejszínt kenhetsz, ettől szép fényes lesz. Szurkáld meg villával, és mehet az előmelegített sütőbe. Kb. 180°C-on 30-40 perc alatt megsül.
Béleljük ki egy 24 cm-es kerek, kapcsos tortaforma alját sütőpapírral, az oldalát vékonyan kenjük ki vajjal. A mézeskalácsot törjük össze sodrófával/turmixgéppel és keverjük össze...
Elkészítési idő:1.A lisztet keverjük el a sóval, szódabikarbónával, cukorral és a megőrölt fűszerekkel. Adjuk hozzá a vajat, a mézet és annyi vízzel, amennyit felvesz. 2. Gyúrjuk össze, majd fól...
Elkészítési idő: 1 óraA 9 tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a szalalkálit, a lisztet és az őrölt diót, alaposan összeforgatjuk vigyázva, hogya hab ne törjön össze....
Elkészítési idő: