• 30 dkg meggy
• 13 dkg liszt
• 10 dkg cukor
• fél csomag sütőpor
• 3 tojás
• 2 pohár natúr Activia joghurt
• vaj a kenéshez
• kevés porcukor a tetejére
Keverjük össze a lisztet és a sütőport. A tojást a cukorral verjük habosra, majd öntsük hozzá a joghurtot és a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit a vajjal alaposan kikenjük és kilisztezzük. Először csak a massza felét öntjük a tepsibe, majd megszórjuk a meggyel, végül rákerülhet a massza másik fele is.
170 °C-os sütőben tűpróbáig arany barnára sütjük. Tetejét még melegen egy egészen kevés porcukorral is megszórhatjuk.
A clafoutis egy francia, nagyon egyszerű, könnyed édesség, amely eredetileg nem más, mint egy finom tejes pite. Ízlés szerint bármilyen gyümölcsből megsüthető, de a meggy és a cseresznye szezon idején semmiképp se hagyjuk ki!
Langyosan és hidegen egyaránt nagyon finom.
170 KCAL / 1 adag
A kókuszos réteghez a tejet a cukorral és a lisztel simára keverjük majd a közepesen sűrűre főzzük levesszük a tűzről és belekeverjük a vanília cukrot és a kókuszreszeléket.Az őzge...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet, kakaót, fahéjat, cukrot, szódabikarbónát összekeverjük. Elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást és az apróra vágott csokit, és összegyúrjuk. Dión...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszekeverni,1 óra pihenés ,sütés 800 w-on
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit össze gyúrjuk majd ketté vesszük. Kinyújtjuk beletesszük a tepsibe megszórjuk zsemlemorzsával és mehet rá a töltelék. Kinyújtjuk a másik tésztát és mehet a tet...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű