Családireceptkönyv.hu

Clafoutis - meggyes (tejpite)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 30 dkg meggy
• 13 dkg liszt
• 10 dkg cukor
• fél csomag sütőpor
• 3 tojás
• 2 pohár natúr Activia joghurt
• vaj a kenéshez
• kevés porcukor a tetejére

Elkészítés:


Keverjük össze a lisztet és a sütőport. A tojást a cukorral verjük habosra, majd öntsük hozzá a joghurtot és a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit a vajjal alaposan kikenjük és kilisztezzük. Először csak a massza felét öntjük a tepsibe, majd megszórjuk a meggyel, végül rákerülhet a massza másik fele is.
170 °C-os sütőben tűpróbáig arany barnára sütjük. Tetejét még melegen egy egészen kevés porcukorral is megszórhatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A clafoutis egy francia, nagyon egyszerű, könnyed édesség, amely eredetileg nem más, mint egy finom tejes pite. Ízlés szerint bármilyen gyümölcsből megsüthető, de a meggy és a cseresznye szezon idején semmiképp se hagyjuk ki!
Langyosan és hidegen egyaránt nagyon finom.
170 KCAL / 1 adag

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Nagyon finom,omlós kifli
Nagyon finom,omlós kifli

A lisztet a sóval ,porcukorral,szárított élesztővel összekeverjük egy tálban,a margarinnal elmorzsoljuk. A tejföllel és kb. 1 dl langyos tejjel egyneművé dolgozzuk. Fél órát pihe...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Hókifli (Hájas kifli)
Hókifli (Hájas kifli)

A lisztet, a hájat, 5 tojás sárgáját, pici sóval, 2 dl tejföllel összedolgozzuk. Kigombócozzuk 12 felé. 2 órát pihentetjük, de le is lehet fagyasztani ha nem használjuk fel azonnal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kata
Isler
Isler

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy kisebb darabot kiszakítunk belőle,hogy könnyen ki tudjuk nyújtani kb2-3mm vastagra, kiszaggatjuk,sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Mézes-fahéjas szelet
Mézes-fahéjas szelet

A fahéjas tésztához a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a cukrot kavarjuk össze. A mézet és a vajat olvasszuk össze, majd öntsük a lisztes keverékhez, adjuk hozzá a tejet,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk