• 30 dkg meggy
• 13 dkg liszt
• 10 dkg cukor
• fél csomag sütőpor
• 3 tojás
• 2 pohár natúr Activia joghurt
• vaj a kenéshez
• kevés porcukor a tetejére
Keverjük össze a lisztet és a sütőport. A tojást a cukorral verjük habosra, majd öntsük hozzá a joghurtot és a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit a vajjal alaposan kikenjük és kilisztezzük. Először csak a massza felét öntjük a tepsibe, majd megszórjuk a meggyel, végül rákerülhet a massza másik fele is.
170 °C-os sütőben tűpróbáig arany barnára sütjük. Tetejét még melegen egy egészen kevés porcukorral is megszórhatjuk.
A clafoutis egy francia, nagyon egyszerű, könnyed édesség, amely eredetileg nem más, mint egy finom tejes pite. Ízlés szerint bármilyen gyümölcsből megsüthető, de a meggy és a cseresznye szezon idején semmiképp se hagyjuk ki!
Langyosan és hidegen egyaránt nagyon finom.
170 KCAL / 1 adag
A lisztet a sóval ,porcukorral,szárított élesztővel összekeverjük egy tálban,a margarinnal elmorzsoljuk. A tejföllel és kb. 1 dl langyos tejjel egyneművé dolgozzuk. Fél órát pihe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet, a hájat, 5 tojás sárgáját, pici sóval, 2 dl tejföllel összedolgozzuk. Kigombócozzuk 12 felé. 2 órát pihentetjük, de le is lehet fagyasztani ha nem használjuk fel azonnal...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy kisebb darabot kiszakítunk belőle,hogy könnyen ki tudjuk nyújtani kb2-3mm vastagra, kiszaggatjuk,sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fahéjas tésztához a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a cukrot kavarjuk össze. A mézet és a vajat olvasszuk össze, majd öntsük a lisztes keverékhez, adjuk hozzá a tejet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes