menu

Családireceptkönyv.hu

Extra diétás light paleo kenyér, cipó, zsemle, kifli


Írta:

Adag: 4 db zsemle
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 75 g Szafi Fitt -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék
• 12 g Szafi Fitt bambuszrostliszt
• 12 g sütőpor
• 3 g só
• 1 g fokhagymapor
• 3 db M-es tojás
• 3 db M-es tojásfehérje
• 90 g langyos víz

Elkészítés:


A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze őket. 5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Formázható belőle bagett, zsemle, császár zsemle és kifli is, úgy 4 db jön ki belőle!
Tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.
Előmelegített 200°C-os sütőben 1 óra a sütési idő a kenyérnél (kifli, zsemle és bagett esetén kb. 35 perc).

Trükkök, tippek, praktikák:


350 g kenyér vagy 4 db zsemle lesz belőle.

Átlagos tápérték 100 g kenyérben:
94 kcal,
8,5 g fehérje,
5,4 g zsír,
1,5 g ch

Ára 100 g kenyérnek: 180 Ft

Extra diétás light paleo kenyér, cipó, zsemle, kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Réteges sajtos kifli
Réteges sajtos kifli

A lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben elmorzsoljuk a v...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magos kenyér
Magos kenyér

A hozzávalókat összedolgozzuk. Kisebb dagasztás után cipót formázunk belőle és 180 fokon 30-35 percig sütjük.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Nagy finom sajtos rudacskák.
Nagy finom sajtos rudacskák.

A sót elkeverem a liszttel, majd elmorzsolom benne a zsírtl ( ne legyen darabos).Mélyedés csinálok a liszt közebébe belemorzsolom az élesztőt és a cukros tejet meglangyosítom majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar világ legegészségesebb
világ legegészségesebb

A lisztet hagyjuk három napig vízben állni, közben néha cseréljük le a vizet rajta. Három nap után keverjük össze, majd tegyük turmixgépbe. Majd adjuk hozzá a zabpelyhet és a magok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk