Családireceptkönyv.hu

Extra diétás light paleo kenyér, cipó, zsemle, kifli


Írta:

Adag: 4 db zsemle
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 75 g Szafi Fitt -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék
• 12 g Szafi Fitt bambuszrostliszt
• 12 g sütőpor
• 3 g só
• 1 g fokhagymapor
• 3 db M-es tojás
• 3 db M-es tojásfehérje
• 90 g langyos víz

Elkészítés:


A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze őket. 5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Formázható belőle bagett, zsemle, császár zsemle és kifli is, úgy 4 db jön ki belőle!
Tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.
Előmelegített 200°C-os sütőben 1 óra a sütési idő a kenyérnél (kifli, zsemle és bagett esetén kb. 35 perc).

Trükkök, tippek, praktikák:


350 g kenyér vagy 4 db zsemle lesz belőle.

Átlagos tápérték 100 g kenyérben:
94 kcal,
8,5 g fehérje,
5,4 g zsír,
1,5 g ch

Ára 100 g kenyérnek: 180 Ft

Extra diétás light paleo kenyér, cipó, zsemle, kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Timi
Csokis kifli
Csokis kifli

Tegyünk egy nagy tálba 60 dkg finomlisztet, 10 dkg porcukorot, 1 tojást, 3 dl langyos cukros tejben megfuttatott 5dkg élesztőt, 320 g 20%-os tejfölt, és 7 dkg olvasztott vajat....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bodag (cigány kenyér)
Bodag (cigány kenyér)

A lisztet egy tálba öntjük, hozzámorzsoljuk az élesztőt, megsózzuk. Először a víz felét hozzáadjuk, és egy erős fakanállal elkezdjük felverni. Amikor a vizet felvette, teszünk még...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
VALI KENYERE
VALI KENYERE

sütés előtti est 40 dkg liszt bl80 1 dkg élesztő 3 dl víz ebből galuska szerűen fakanállal összekeverni, letakarva én kelesztő tálba raktam, a konyha pulton hagyni másnapig… m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Pizzás-, és kakaós csiga
Pizzás-, és kakaós csiga

A z élesztőt cukjros langyos tejben felfuttatjuk, a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, szódabikarbónát, összekeverjük, mélyedést készítünk a közepébe beleöntjük az olajat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk