• 75 g Szafi Fitt -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék
• 12 g Szafi Fitt bambuszrostliszt
• 12 g sütőpor
• 3 g só
• 1 g fokhagymapor
• 3 db M-es tojás
• 3 db M-es tojásfehérje
• 90 g langyos víz
A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze őket. 5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Formázható belőle bagett, zsemle, császár zsemle és kifli is, úgy 4 db jön ki belőle!
Tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.
Előmelegített 200°C-os sütőben 1 óra a sütési idő a kenyérnél (kifli, zsemle és bagett esetén kb. 35 perc).
350 g kenyér vagy 4 db zsemle lesz belőle.
Átlagos tápérték 100 g kenyérben:
94 kcal,
8,5 g fehérje,
5,4 g zsír,
1,5 g ch
Ára 100 g kenyérnek: 180 Ft
1 dl tejet az élesztőt és 1 kk cukrot összekeverem és felfuttatom. Liszt+só+felfuttatott élesztő+vaj+a maradék tej =jól kidolgozzuk. a tésztát 2 részre osztjuk kerek lappá nyújtj...
Elkészítési idő: 1 óraA hozzávalókat összegyúrjuk és kb. 10 percig pihentetjük. (én ilyenkor szoktam elpakolni magam körül : D ) A tésztát három egyenlő részre osztjuk, formázzuk, tejföllel lekenjük, és...
Elkészítési idő:1. 200 ml tejet meglangyosítunk, hozzákeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. 2. A liszthez hozzáadjuk a sót, tejport, olvasztott margarint, a marad...
Elkészítési idő:Az összetört főtt krumplit vagy maradék krumplipürét elkeverem a zsírral és a tojással, majd hozzáadom a lisztet és a sót is. Összegyúrom, és beleöntöm a langyos tejet, amiben előz...
Elkészítési idő: 1 óra