• 250 g csirkemell
• ízlés szerint só, bors, fokhagyma, erős paprika vagy zöld fűszerek
• A csirkemellet összekockázzuk, egy magasabb falú tálba rakjuk és hozzáadjuk a kívánt fűszereket. Sót és borsot mindenképpen érdemes beletenni, de ízlés szerint paprikával, zöld fűszerekkel vagy erős paprikával bolondítható.
• Az egészet botmixerrel pürésítjük és ha szép egyenletes, alufóliára rakjuk, összetekerjük, a végeit jó szorosan összetekerjük, hogy egy szép szoros és feszes rúd legyen belőle.
• Előmelegített sütőben 160°C-on kb. 30 percig sütjük, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni, leszedjük az alufóliát és hidegen vékony szeletekre szeljük. A legegyszerűbb hűtő hidegen szelni. Mondanom sem kell, hogy a bolti elbújhat mellette és sokkal olcsóbb, mint egy jó minőségű csirkemell sonka.
A krumplit karikára vágom és megfőzöm, annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Ha kész, félrehúzom és összetöröm a főzőlevében, megsózom, hozzáadom a lisztet és gyenge tűzön addig keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsán kockára vágjuk, megsózzuk, egy szűrőbe rakjuk és hagyjuk fél órán át állni, majd átmossuk vízzel és hagyjuk lecsepegni. A fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk. A vöröshagymát felkarikázzuk, a zsiradékon dinszteljük. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a konyakkal, pár percig pár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű