• 250 g csirkemell
• ízlés szerint só, bors, fokhagyma, erős paprika vagy zöld fűszerek
• A csirkemellet összekockázzuk, egy magasabb falú tálba rakjuk és hozzáadjuk a kívánt fűszereket. Sót és borsot mindenképpen érdemes beletenni, de ízlés szerint paprikával, zöld fűszerekkel vagy erős paprikával bolondítható.
• Az egészet botmixerrel pürésítjük és ha szép egyenletes, alufóliára rakjuk, összetekerjük, a végeit jó szorosan összetekerjük, hogy egy szép szoros és feszes rúd legyen belőle.
• Előmelegített sütőben 160°C-on kb. 30 percig sütjük, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni, leszedjük az alufóliát és hidegen vékony szeletekre szeljük. A legegyszerűbb hűtő hidegen szelni. Mondanom sem kell, hogy a bolti elbújhat mellette és sokkal olcsóbb, mint egy jó minőségű csirkemell sonka.
A krumplit megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és összetörjük. Miután langyosra hűlt, belekeverjük a sajtot, a lisztet, a tojást, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót keverőtálba teszünk és hozzáöntjük a búzadarát. A tojásokat szétválasztunk és a sárgáját szintén a túróhoz adjuk, valamint a sót és a porcukrot is. Egy csipet sóval a tojás...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű- A palacsintatésztát kikeverjük,kis pihentetés után kisütjük - A tölteléket kikeverjük,a palacsintákat feltekerjük (mint a rántott palacsintánál) - 180 C-on alufólia alatt 25-30...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA citromokat megmossuk, megtöröljük, és vékony szeletekre vágjuk. A megtisztított gyömbért felaprítjuk, majd hozzáadjuk a citromszeleteket. Fél liter vízzel felöntjük, és egész éjs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű