A csirkemellhez:
60 dkg csirkemell filé
3 tojásfehérje
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
5 ek. étkezési keményítő
4 dl napraforgó olaj
A mártáshoz:
200 ml ketchup
0,5 dl balzsamecet
0,5 dl méz
3 ek. szójaszósz
1 kk. gyömbér (friss reszelt)
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma (vagy póréhagyma)
só ízlés szerint
1. A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őrölt borssal ízesítjük.
2. A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük, a tojásfehérjében megforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.
3. A szószhoz a hagymákat nagyon apró kockára vágjuk, a gyömbért lereszeljük és az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük. Ízlés és igény szerint sóval, borssal ízesítjük.
4. A csirke mellé egy kis tálkában kínáljuk. Rizst főzzünk hozzá.
Elkészítése: A húst csíkokra vágjuk és fűszerezzük. A szokásos módon panírozzuk, lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban megsütjük. Papírtörlőre szedjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden müveletet ugyanabban a serpenyöben csinálni!! Almát olajon karamellizáljuk, félretesszük. A felvágott hagymát, fokhagymát üvegesre pirítjuk, félretesszük. A feldarabolt m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát apró kockára vágjuk, és serpenyőben félig kiolvasztjuk. A májat és a gombát 5mm-es kockára vágjuk. A félig kiolvasztott szalonnához adjuk a májat, a gombát, és gyengén...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesElkészítése: A csirkemellet felszeleteljük majd kiklopfoljuk és a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A húsokat megszórjuk a fűszerekkel, majd minden húsra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű