alap:
- 2 kg hámozatlan alma (cikkekre vágva)
- 3 ek. olaj
- 200 g darált mák
- 2 ek. eritrit
- fél citrom reszelt héja
krém:
- 10 tojás
- 2 ek. eritrit
- 200 ml kókuszkrém
- vanília aroma
- csipet só
- 3 ek. kókuszliszt
Az almát egy nagy lábosban az olajon, kis lángon összefonnyasztom. Rádobom a darált mákot, amit az eritrittel és a fél citrom reszelt héjával kevertem össze.
Ezzel tovább pirítom fedő alatt 2-3 percig (vigyázat, nem szabad, hogy levet engedjen!).
Majd egy kiolajozott jénaiba vagy tepsibe teszem.
Ezután a krémhez a tojásokat gépi haberővel jó habosra felverem (kb. 5 perc),
belekeverem az eritritet, a kókuszkrémet, a vaníliát, a csipet sót és a kókuszlisztet. Ezt öntöm a mákos almára, majd mehet a 180°C-ra előmelegített sütőbe kb. 25 percre.
Akkor van készen, ha szépen megpirult a teteje és a tojásos öntet is megszilárdult.
Tipp: ünnepi desszertnek is készíthető, pl. Karácsonyra. Langyosan és jól behűtve is mennyei.
1. Előbb keverjük össze külön keverőtálban a folyékony hozzávalókat: olvasztott vaj/kókuszzsír, víz, tojás, édesítő/sztevia. 2. Egy másik tálban keverjük össze a liszteket a szóda...
Elkészítési idő:Morzsoljunk össze a száraz hozzvalókat, a lisztet, a cukrot, kókuszzsírt és az egyéb adalékokat. Kizsírozott tortaformába vagy kisebb tepsibe daraboljuk fel a gyümölcsöt, majd morz...
Elkészítési idő:A hozzávalókat szép sorjában összekeverjük, közepes méretű zsírozott lisztezett tepsibe öntjük, a tetejére valókat is kikeverjük, és evőkanállal rácsurgatjuk, majd elsimítjuk a tet...
Elkészítési idő: