alap:
- 2 kg hámozatlan alma (cikkekre vágva)
- 3 ek. olaj
- 200 g darált mák
- 2 ek. eritrit
- fél citrom reszelt héja
krém:
- 10 tojás
- 2 ek. eritrit
- 200 ml kókuszkrém
- vanília aroma
- csipet só
- 3 ek. kókuszliszt
Az almát egy nagy lábosban az olajon, kis lángon összefonnyasztom. Rádobom a darált mákot, amit az eritrittel és a fél citrom reszelt héjával kevertem össze.
Ezzel tovább pirítom fedő alatt 2-3 percig (vigyázat, nem szabad, hogy levet engedjen!).
Majd egy kiolajozott jénaiba vagy tepsibe teszem.
Ezután a krémhez a tojásokat gépi haberővel jó habosra felverem (kb. 5 perc),
belekeverem az eritritet, a kókuszkrémet, a vaníliát, a csipet sót és a kókuszlisztet. Ezt öntöm a mákos almára, majd mehet a 180°C-ra előmelegített sütőbe kb. 25 percre.
Akkor van készen, ha szépen megpirult a teteje és a tojásos öntet is megszilárdult.
Tipp: ünnepi desszertnek is készíthető, pl. Karácsonyra. Langyosan és jól behűtve is mennyei.
A hozzávalókat egy tálba rakom,jól összedolgozom,gyorsan de alaposan. Hűtőbe rakom 2-3 órára vagy egy éjszakára.Nyújtom,szagatom 180 fokon sütöm.Lekvárral,vagy csoki krémmel töltö...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat keverjük el és dolgozzuk össze, ügyeljünk rá, hogy ne gyúrjuk túl, mert nagyon törni fog a sütemény. Miután kész a tészta hűtőbe téve 10 percig dermesztjük, majd kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTedd egy nagyobb tálba a lisztet, és morzsold össze a vajjal, majd a porcukorral és a vízzel gyúrd rugalmas tésztává. Csomagold fóliába, és tedd fél-egy órára a hűtőbe. Közben res...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig kikavarjuk a porcukorral. A darált diót, a zsemlemorzsát, a 2 kk kakaót és a sütőport egy tálb...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes