15 golyó
2,5 érett banán
150g mandula (hántolt)/dió (mindkettővel finom!)
150g kókuszreszelék
100g aszalt gyümölcs (mazsola, vörös áfonya, meggy)
20g Holland kakaó
kakaó a hempergetéshez
Az aszalt gyümölcsöket és a mandulát (vagy diót) bedobjuk az aprítóba és hagyjuk, hogy jól összeaprítva (3perc). A banánokat villával pépesre törjük, majd beledolgozzuk először a kakaót, majd az aprított mandulát/diót (én hántoltat használtam, de hántolatlannal is ugyanolyan jó szerintem), kókuszreszeléket, vörös áfonyát, meggyet. Nagy méretű golyókat formázunk belőlük, meghempergetjük kakaóban, és berakjuk a hűtőbe.
Folyékony,majd hozzáa száraz összetevők,egy órát pihentetjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojáslikőr krémhez: A porcukrot összekeverjük a tojáslikőrrel. A zselatint felmelegítjük. A tojáslikőrből adunk egy kicsit a zselatinhoz, összekeverjük és beleöntjük a többi z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gáztepsit kiolajozzuk, a sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. 4 réteslapot belefektetünk a tepsibe (nem kell olajjal megkenni!). A tejfölt, tojást, cukrokat, darát, sütőport, olajat...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA dió és a tojásfehérje kivételével összekeverjük a hozzávalókat. A tojásfehérjét habbá verve adjuk hozzá. A tetejét megszórjuk dióval, így sütjük (kicsi tepsi). Félholdként szagga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű