- 0,5 kg szilva
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg darált kókuszreszelék
- 5 dkg eritrit
- 3 nagy tojás
- 1 kk. szódabikarbóna + pici citromlé
- 1 kk. fahéj
- tetejére: durvára vágott dió, mandula, törökmogyoró
A szilva felét robotgépben felaprítjuk, másik felét csak félbe vágjuk.
A tojásokat fehéredésig felverjük, majd hozzáadjuk a szilárd hozzávalókat és alaposan elkeverjük. Sűrű folyékony masszát kell kapnunk, amit formába öntünk, a tetejére tesszük a felezett szilvákat és megszórjuk a durvára vágott magvakkal. Sütőbe tesszük kb. 50 percre (tűpróbával ellenőrizzük). Kihűlve szeleteljük.
A tejben felolvasztjuk a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd hozzáöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. 2. A hozzávalókat a szilva kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban. 3. Ezután jól megrakjuk a tetejét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót, eszközt készítsünk elő. Ha nem mandulalisztünk van, a mandulát daráljuk le, keverjük el a porcukorral, majd azzal daráljuk át újra kis adagokban.Szitáljuk át,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz