- 0,5 kg szilva
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg darált kókuszreszelék
- 5 dkg eritrit
- 3 nagy tojás
- 1 kk. szódabikarbóna + pici citromlé
- 1 kk. fahéj
- tetejére: durvára vágott dió, mandula, törökmogyoró
A szilva felét robotgépben felaprítjuk, másik felét csak félbe vágjuk.
A tojásokat fehéredésig felverjük, majd hozzáadjuk a szilárd hozzávalókat és alaposan elkeverjük. Sűrű folyékony masszát kell kapnunk, amit formába öntünk, a tetejére tesszük a felezett szilvákat és megszórjuk a durvára vágott magvakkal. Sütőbe tesszük kb. 50 percre (tűpróbával ellenőrizzük). Kihűlve szeleteljük.
Ilyen sorrendben összekeverjük és kimagozott meggyel megszórjuk. Közép meleg sütőben 25-30 percig sütjük, kockásra vágva meghempergetjük vaníliás porcukorban.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet és a sót egy nagy tálban összekeverjük, majd elmorzsoljuk a hideg vajjal. Hozzáadjuk a tejfölt, és összegyúrjuk a tésztát, amit kettéosztunk. A porcukrot és a kakaóport...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tésztát vegyük ki a hűtőből, szoba-hőmérsékleten kicsit pihentessük a sütőpapírral együtt tekerjük ki, és 10 cm átmérőjű kikent formákat bélel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kis edénybe lereszeljük a narancs héját, ezt majd a töltelékhez adjuk. A levét kifacsarjuk, és az apróra szeletelt aszaltbarackot belerakjuk, félretesszük felhasználásig. A té...
Elkészítési idő: kb. 2 óra Nehézség: Nehéz