Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

csokis túrós finomság


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

a tésztához:

8 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 tojás
6 evőkanál olaj
0,5 dl tej
0,5 dl tejföl
1 tasak sütőpor
A töltelékhez:

50 dkg tehéntúró
12 dkg porcukor
3 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
mazsola (ízlés szerint)
A tetejére:

1 evőkanál porcukor
1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk egészen addig amíg krémessé válik. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 10-12 percen át sütjük 180 fokon. Eközben a túrót összedolgozzuk a porcukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel.Ízlés szerint tehetünk bele mazsolát. Kivesszük a sütőből a tésztát és ráhalmozzuk a túrót, majd rákanalazzuk a tészta második felét, ezt követően 20 percen át sütjük 180 fokon. A tepsiben hagyjuk kihűlni, közben a porcukrot a vaníliás cukorral összekeverjük és megszórjuk vele és már szeletelhetjük is.

csokis túrós finomság

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Galaktobureko (görög süti)(Gitta9
Galaktobureko (görög süti)(Gitta9

Először a krémet készítjük el úgy, hogy a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a vanília kikapart belsejét. Lassú tűzön feltesszük főni, és állandóan k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szaffi LEGFINOMABB PALEO PALACSINTA
Szaffi LEGFINOMABB PALEO PALACSINTA

Az alapanyagokat keverjük össze, majd 8-10 perig pihentessük. Ezalatt a massza be fog sűrűsödni. Kiolajozott forró serpenyőben közepes hőfokon süssük ki (tovább kell sütni, mint a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZSERBÓ
ZSERBÓ

A tejet langyosítsd meg, rakj bele egy mokkáskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Futtasd fel, azaz várd meg, míg jól megemelkedik. A lisztet tedd egy tálba, add hozzá a szó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Kavart almás
Kavart almás

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük pici őrölt fahéjjal (esetleg cukorral) és jól összekeverjük. A cukrot a tojáso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk