- 6 tojás
- 100 g eritrit
- 70 g kakaópor
- 1 tk. szódabikarbóna
- pár csepp almaecet
Csokoládé krém:
- 20 g eritrit
- 3 ek. kakaópor
- 4 ek. víz
- 10 g kókuszzsír
- rum aroma v. rum - kihagyható
Raffaello krém:
- 100 g kókuszreszelék
- 1 csapott ek. porrá őrölt eritrit
- fél kk. vanília őrlemény
- 40 g kókuszzsír
- 4 ek. kókuszkrém
Meggy krém:
- 400 g kiolvasztott meggy
- 200 ml kókuszkrém
- 2 ek. eritrit
- 1 tk. fahéj
- 8 g konjac liszt
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét az almaecettel és a cukorral kemény habbá verem. A habverőt alacsonyabb fokozatra kapcsolom, a habhoz teszem a többi hozzávalót, és összekeverem.
Csatos tortaformába öntöm. 170°C-on hőlégkeveréssel megsütöm.
Megvárom, amíg kihűl, majd három lapra osztom.
Elkészítem a csokoládé krémet, először 3x-os mennyiséget készítek!!!! Ehhez az eritritet, kakaót, vizet felfőzöm, a tűzről levéve hozzáadom a kókuszzsírt és a rumot. Fényesre keverem. Megkenem mind három tortalapot.
Elkészítem a Raffaello krémet. A kókuszreszeléket kávédarálóban finomra darálom, hozzáadom az eritritet és a vanília őrleményt, majd a felolvasztott kókuszzsírral és a kókuszkrémmel összekeverem.
Az alsó, csokoládéval megkent tortalapot megkenem a Raffaello krémmel.
A középső tortalapot ráborítom azzal a felével, amelyiket már megkentem a csokoládé krémmel.
Ezután elkészítek még 1 adag csokoládé krémet, amivel a középső tortalapot is megkenem.
Elkészítem a meggy krémet. A meggyet botmixerrel pépesítem. Robotgépbe teszem, hozzáadom a többi hozzávalót és összekeverem. Akkor kész, ha már szépen összeállt, nem folyós.
Megkenem a középső csokoládéval borított tortalapot a krém 3/4 részével, majd ráteszem az utolsó lapot, amit azzal a felével borítok rá, amin szintén volt csokoládé krém.
Mind a Raffaello, mind pedig a meggy krémet alul is és felül is csokoládé réteg borítja.
A maradék krémmel befedem a torta tetejét és oldalát.
Meggy szemekkel díszítem.
Beteszem a hűtőbe. Néhány óra elteltével szeletelhető.
A tortaformát sütőpapírral béleljük. A csokoládét felolvasztjuk a vajjal (nem kell főzni, csak éppen megolvasztani), fahéjjal ízesítjük, majd langyosra hűtjük. Közben az egész t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásfehérjéből az édesítővel kemény habot verünk. A verést tovább folytatva egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját. Végül óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, hozzáf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a cukrot és a sót összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a hideg vajat, majd a tojást is belegyúrjuk. Ha szépen összeállt a tészta fóliába csomagoljuk és 1/2 órára a hűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMielőtt nekiállnánk a sütinek, vegyük ki az alapanyagokat a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűek legyenek. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki kapszlikkal 18 muffinformá...
Elkészítési idő: 20+18 perc Nehézség: Könnyű