- 6 tojás
- 100 g eritrit
- 70 g kakaópor
- 1 tk. szódabikarbóna
- pár csepp almaecet
Csokoládé krém:
- 20 g eritrit
- 3 ek. kakaópor
- 4 ek. víz
- 10 g kókuszzsír
- rum aroma v. rum - kihagyható
Raffaello krém:
- 100 g kókuszreszelék
- 1 csapott ek. porrá őrölt eritrit
- fél kk. vanília őrlemény
- 40 g kókuszzsír
- 4 ek. kókuszkrém
Meggy krém:
- 400 g kiolvasztott meggy
- 200 ml kókuszkrém
- 2 ek. eritrit
- 1 tk. fahéj
- 8 g konjac liszt
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét az almaecettel és a cukorral kemény habbá verem. A habverőt alacsonyabb fokozatra kapcsolom, a habhoz teszem a többi hozzávalót, és összekeverem.
Csatos tortaformába öntöm. 170°C-on hőlégkeveréssel megsütöm.
Megvárom, amíg kihűl, majd három lapra osztom.
Elkészítem a csokoládé krémet, először 3x-os mennyiséget készítek!!!! Ehhez az eritritet, kakaót, vizet felfőzöm, a tűzről levéve hozzáadom a kókuszzsírt és a rumot. Fényesre keverem. Megkenem mind három tortalapot.
Elkészítem a Raffaello krémet. A kókuszreszeléket kávédarálóban finomra darálom, hozzáadom az eritritet és a vanília őrleményt, majd a felolvasztott kókuszzsírral és a kókuszkrémmel összekeverem.
Az alsó, csokoládéval megkent tortalapot megkenem a Raffaello krémmel.
A középső tortalapot ráborítom azzal a felével, amelyiket már megkentem a csokoládé krémmel.
Ezután elkészítek még 1 adag csokoládé krémet, amivel a középső tortalapot is megkenem.
Elkészítem a meggy krémet. A meggyet botmixerrel pépesítem. Robotgépbe teszem, hozzáadom a többi hozzávalót és összekeverem. Akkor kész, ha már szépen összeállt, nem folyós.
Megkenem a középső csokoládéval borított tortalapot a krém 3/4 részével, majd ráteszem az utolsó lapot, amit azzal a felével borítok rá, amin szintén volt csokoládé krém.
Mind a Raffaello, mind pedig a meggy krémet alul is és felül is csokoládé réteg borítja.
A maradék krémmel befedem a torta tetejét és oldalát.
Meggy szemekkel díszítem.
Beteszem a hűtőbe. Néhány óra elteltével szeletelhető.
Az alsó réteg darált dió, mandulaliszt, némi aprószemű kókuszreszelék, és áztatott-kinyomkodott datolya. A középső réteg 2 érett banán, kb 10 dkg kesudió, olyan 50 g folyékony kóku...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapokhoz a tojások sárgáját kikavartam a kétféle cukorral majd beledolgoztam a mézet, zsemlemorzsát, kakaót , lisztet és legvégén az olajat meg a tejet. A tojások fehérjét kem...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA vajas kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy műanyag zacskóval) és a kekszes mass...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a tojás kivételével az összes hozzávalót morzsás állagúra gyúrom, majd csak ez után dolgozom bele a tojást plusz egy fél tojáshéjnyi hideg vizet. A tésztát kis gömbbé f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű