• 1/2 kg csirkemell
• 2 ek. szezámmag
• kb. 2 ek. zabliszt
• fűszerek (só, fehérbors, fűszerpaprika, szárított petrezselyem)
• zsiradék
• 50-60 ml cocomas kókuszkrém (vagy tejföl)
• 1/2 dl víz
Zellerpüré:
• 1 nagy fej zeller
• 20-30 ml cocomas (vagy tejföl)
• só, bors
• kókuszzsír
A csirkét csíkokra vágjuk, meghempergetjük a lisztes-fűszeres keverékben, zsiradékkal kikent tepsibe tesszük, és előmelegített 200°C-os sütőbe helyezzük. Míg pirul, a maradék lisztes keverékhez hozzáadjuk a cocomast, a vizet, a szezámmagot és még egy kevés fűszert, majd kikeverjük (inkább folyós legyen, mint krémes). Amikor már pirosas színűek a csirkecsíkok, kivesszük a sütőből, ráöntjük a szezámos szószt, és összekeverjük, elegyengetjük, majd 180°C-on további kb. 20 percig sütjük. Egyszerre lesz ropogós és szaftos, innen a neve.
Miután puhára pároltuk a zellert, pürésítsük a hozzávalókkal.
1. A csirkemellet kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk. 2. A sonkát és sajtot beletöltjük és felcsavarjuk a húst. 3. Panírozzuk és olajban kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA muffin formát béleljük ki körkörösen egy bacon-nel. Egy másik bacon szalonnát vágjunk ketté, egyiket igazítsuk bele a muffin formába, majd a másikat is keresztbe – a bacon-ök kép...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűsszekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe szoro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tepsibe rakjuk, olajban a fokhagymával és a fűszerekkel megsütjük a húst. 2. Az olajjal locsolgatjuk. 3. Amikor a hús már majdnem kész, rátesszük a kockára vágott krumpl...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz