• 1/2 kg csirkemell
• 2 ek. szezámmag
• kb. 2 ek. zabliszt
• fűszerek (só, fehérbors, fűszerpaprika, szárított petrezselyem)
• zsiradék
• 50-60 ml cocomas kókuszkrém (vagy tejföl)
• 1/2 dl víz
Zellerpüré:
• 1 nagy fej zeller
• 20-30 ml cocomas (vagy tejföl)
• só, bors
• kókuszzsír
A csirkét csíkokra vágjuk, meghempergetjük a lisztes-fűszeres keverékben, zsiradékkal kikent tepsibe tesszük, és előmelegített 200°C-os sütőbe helyezzük. Míg pirul, a maradék lisztes keverékhez hozzáadjuk a cocomast, a vizet, a szezámmagot és még egy kevés fűszert, majd kikeverjük (inkább folyós legyen, mint krémes). Amikor már pirosas színűek a csirkecsíkok, kivesszük a sütőből, ráöntjük a szezámos szószt, és összekeverjük, elegyengetjük, majd 180°C-on további kb. 20 percig sütjük. Egyszerre lesz ropogós és szaftos, innen a neve.
Miután puhára pároltuk a zellert, pürésítsük a hozzávalókkal.
Elkészítés ideje: 45 perc. Elkészítés menete: A csirkecombokat tisztítsd meg, majd mosd le őket alaposan. Szabadítsd meg a csontoktól mindegyiket. Ezután áztasd be őket tejb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon egy nagyobb fazékban üvegesre pirítjuk. A tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával. A paradicsom tetején X alakban bevágást ejtünk,...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézA húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni. Bő olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a forgat...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA combokat csontozzuk ki. Egy hegyes, éles késsel vágjuk be a csont mentén, majd szúrjunk alá, és óvatosan végigvágva, emeljük ki a csontot. Így nem marcangolódik össze a hús. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű