Családireceptkönyv.hu

Barackos-diós pulykasült (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg pulykacomb vagy pulykamell
12 szelet házi, mindenmentes bacon
2 marék dió
25 dkg aszalt sárgabarack

gyömbér
fahéj

Elkészítés:


A durvára vágott diót egy felforrósított teflonos serpenyőbe szórjuk és folyamatos rázogatás mellett elkezdjük pirítani, a héját időnként kifújva belőle. Zsiradék nem kell alá, ezért fokozottan figyeljünk oda, hogy folyamatosan mozgatva legyen, különben leég. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a fahéjjal és a gyömbérrel, összerázzuk és félretesszük.
Az egy kilogramm pulykacomb 3 vastagabb szeletet jelent most, amiket egyenként elvágunk keresztben úgy, hogy félig nyitott szeleteket kapjunk (nem vágjuk félbe teljesen, nagyjából háromnegyedig csak). Ez azért fontos, mert így szépen meg tudjuk tölteni a tekercseket, hogy azután biztonságosan rögzíthetők legyenek.
Szóval ha megvannak a nyitott szeletek, óvatosan megklopfoljuk őket, sózzuk, majd megszórjuk a pirított dióval. Utóbbit nyugodtan nyomkodjuk bele kicsit a húsba, hogy biztosan jusson mindenhová. Egyik felére halmozzuk fel az apróra vágott aszalt barackot, hajtsuk rá a hús másik felét úgy, hogy az alsó alá gyűrjük. Ha szükséges, rögzítsük fogvájóval!
A vékony szalonnacsíkokkal óvatosan körbetekerjük a hengereket, a fogvájókat nyugodtan hívjuk segítségül most is, végül tegyük egy kizsírozott tepsibe a töltött húsokat. Kevés vizet öntünk alá, lefedjük fóliával és első körben bő másfél óra alatt puhára pároljuk 200 Celsius – fokon, alul – felül sütési módon. Miután a hús megpuhult, fólia nélkül 30 perc alatt megpirítjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sütőben sült fokhagymás fűszeres máj burgonyával
Sütőben sült fokhagymás fűszeres máj burgonyával

A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Fokhagymás-tejfölös csirkekockák
Fokhagymás-tejfölös csirkekockák

A megtisztított húst apró kockára vágjuk, hagyjuk kicsit lecsepegni. Egy edényben olajat forrósítunk, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Meghintjük sóval, borssal, felen...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Gyros friss salátával
Csirkemell - Gyros friss salátával

1. Vágjuk kis darabokra a csirkemelleket. 2. Vegyünk elő egy edényt, hevítsünk benne pici olajat, amikor forró, tegyük bele a kis darabokra felvágott csirkemellet. 3. Pár p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Rakott csirkemell
Rakott csirkemell

A paprikákat és az újhagymát szeletekre vágjuk. A csirkemellet szétnyitjuk, kiklopfoljuk, majd szárnyas fűszerkeverékkel, sóval és fehér borssal megszórjuk. A hússzeleteket kiolaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk