1 kg pulykacomb vagy pulykamell
12 szelet házi, mindenmentes bacon
2 marék dió
25 dkg aszalt sárgabarack
só
gyömbér
fahéj
A durvára vágott diót egy felforrósított teflonos serpenyőbe szórjuk és folyamatos rázogatás mellett elkezdjük pirítani, a héját időnként kifújva belőle. Zsiradék nem kell alá, ezért fokozottan figyeljünk oda, hogy folyamatosan mozgatva legyen, különben leég. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a fahéjjal és a gyömbérrel, összerázzuk és félretesszük.
Az egy kilogramm pulykacomb 3 vastagabb szeletet jelent most, amiket egyenként elvágunk keresztben úgy, hogy félig nyitott szeleteket kapjunk (nem vágjuk félbe teljesen, nagyjából háromnegyedig csak). Ez azért fontos, mert így szépen meg tudjuk tölteni a tekercseket, hogy azután biztonságosan rögzíthetők legyenek.
Szóval ha megvannak a nyitott szeletek, óvatosan megklopfoljuk őket, sózzuk, majd megszórjuk a pirított dióval. Utóbbit nyugodtan nyomkodjuk bele kicsit a húsba, hogy biztosan jusson mindenhová. Egyik felére halmozzuk fel az apróra vágott aszalt barackot, hajtsuk rá a hús másik felét úgy, hogy az alsó alá gyűrjük. Ha szükséges, rögzítsük fogvájóval!
A vékony szalonnacsíkokkal óvatosan körbetekerjük a hengereket, a fogvájókat nyugodtan hívjuk segítségül most is, végül tegyük egy kizsírozott tepsibe a töltött húsokat. Kevés vizet öntünk alá, lefedjük fóliával és első körben bő másfél óra alatt puhára pároljuk 200 Celsius – fokon, alul – felül sütési módon. Miután a hús megpuhult, fólia nélkül 30 perc alatt megpirítjuk.
http://paleolitwebshop.hu/paleo-receptek-kepekkel/user-item/514-palanett/41-foetelek/33-barackos-dios-pulykasult-paleo-palanett.html
A csirkemellet besózzuk, apró kockára vagy csíkokra vágjuk. A "bunda" hozzávalóit összekeverjük enyhén sűrű állagúra. Olajat serpenyőben felhevítünk, amíg melegszik a csirkedarab...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA fiatal csirkének a belsőségeit, fejét nyakával, lábát (kaparó) levágtam (ezek majd levesbe jók lesznek). Sót, borsot, majorannát, fokhagymát, curryport összekevertem, ezzel bedör...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kis kockára vágom, fűszerezem és nagyon magas lángon jól lepirítom. Amikor már minden víz elpárolgott és kezd szép aranybarna színt kapni a hús hozzáadom a petrezs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálkában összekeverem az olajat, mustárt, mézet és a fűszereket. Beleforgatom a csirkeszárnyakat és egy sütőzacskóba teszem. 170 fokon kb. 1 óra alatt megsütöm. Közben a forrá...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű