menu

Családireceptkönyv.hu

Barackos-diós pulykasült (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg pulykacomb vagy pulykamell
12 szelet házi, mindenmentes bacon
2 marék dió
25 dkg aszalt sárgabarack

gyömbér
fahéj

Elkészítés:


A durvára vágott diót egy felforrósított teflonos serpenyőbe szórjuk és folyamatos rázogatás mellett elkezdjük pirítani, a héját időnként kifújva belőle. Zsiradék nem kell alá, ezért fokozottan figyeljünk oda, hogy folyamatosan mozgatva legyen, különben leég. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a fahéjjal és a gyömbérrel, összerázzuk és félretesszük.
Az egy kilogramm pulykacomb 3 vastagabb szeletet jelent most, amiket egyenként elvágunk keresztben úgy, hogy félig nyitott szeleteket kapjunk (nem vágjuk félbe teljesen, nagyjából háromnegyedig csak). Ez azért fontos, mert így szépen meg tudjuk tölteni a tekercseket, hogy azután biztonságosan rögzíthetők legyenek.
Szóval ha megvannak a nyitott szeletek, óvatosan megklopfoljuk őket, sózzuk, majd megszórjuk a pirított dióval. Utóbbit nyugodtan nyomkodjuk bele kicsit a húsba, hogy biztosan jusson mindenhová. Egyik felére halmozzuk fel az apróra vágott aszalt barackot, hajtsuk rá a hús másik felét úgy, hogy az alsó alá gyűrjük. Ha szükséges, rögzítsük fogvájóval!
A vékony szalonnacsíkokkal óvatosan körbetekerjük a hengereket, a fogvájókat nyugodtan hívjuk segítségül most is, végül tegyük egy kizsírozott tepsibe a töltött húsokat. Kevés vizet öntünk alá, lefedjük fóliával és első körben bő másfél óra alatt puhára pároljuk 200 Celsius – fokon, alul – felül sütési módon. Miután a hús megpuhult, fólia nélkül 30 perc alatt megpirítjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://paleolitwebshop.hu/paleo-receptek-kepekkel/user-item/514-palanett/41-foetelek/33-barackos-dios-pulykasult-paleo-palanett.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kinai szezamos csirke
Kinai szezamos csirke

A csirkemellet besózzuk, apró kockára vagy csíkokra vágjuk. A "bunda" hozzávalóit összekeverjük enyhén sűrű állagúra. Olajat serpenyőben felhevítünk, amíg melegszik a csirkedarab...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SÜLT CSIRKE SÓBAN
SÜLT CSIRKE SÓBAN

A fiatal csirkének a belsőségeit, fejét nyakával, lábát (kaparó) levágtam (ezek majd levesbe jók lesznek). Sót, borsot, majorannát, fokhagymát, curryport összekevertem, ezzel bedör...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos petrezselymes csirkemell
Sajtos petrezselymes csirkemell

A csirkemellet kis kockára vágom, fűszerezem és nagyon magas lángon jól lepirítom. Amikor már minden víz elpárolgott és kezd szép aranybarna színt kapni a hús hozzáadom a petrezs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes-mustáros csirkeszárny zöldhagymás polentával
Mézes-mustáros csirkeszárny zöldhagymás polentával

Egy tálkában összekeverem az olajat, mustárt, mézet és a fűszereket. Beleforgatom a csirkeszárnyakat és egy sütőzacskóba teszem. 170 fokon kb. 1 óra alatt megsütöm. Közben a forrá...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk