• 4 db M-es tojás
• 10 dkg por eritrit
• 8 dkg darált mák
• 2 ek. citromlé
• csipet só
• fél tk. szódabikarbóna
• min. 80%-os étcsoki ízlés szerint
• 3 ek. kókuszolaj
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval és a szódabikarbónával, a sárgákat pedig krémesre keverjük a citromlével és a kókuszolajjal.
A két masszát összeöntjük, óvatosan hozzáadjuk az édesítőt és a mákot, majd óvatosan egyneművé keverjük egy szilikonos lapát segítségével.
Szilikonlappal bélelt tepsibe öntjük, gazdagon megszórjuk a csokikockákkal ( kb. 1 x 1 cm – es darabkák ) és 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Alul – felül fokozatot használtam, hogy egyenletesen süljön, a tepsi mérete 20 x 30 cm.
Nem olyan fincsi!
A töltelékhez a vizet a cukorral felforraljuk, míg teljesen feloldódik, majd még két percig bugyogtatjuk. A többi hozzávalót egy tálba mérjük, leöntjük a forró vízzel, alaposan öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÖsszekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a diót, cukrot és sütőport. A vajat megolvasztjuk, a tojást kissé felverjük, hozzáadjuk a tejfölt. Mindent a lisztes keverékhez adun...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit annyi tejjel, amennyit felvesz (nekem ez kb. 3-4 "maréknyi" volt) omlós tésztává gyúrjuk, majd fél óráig fagyasztóban hűtjük. A krémhez megkarame...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesA puha rámát a cukrokkal kikeverni, hozzá a kakaóport, végül a gyengén felvert fehérjét hozzákeverni, egyneműsíteni. A cipókat egyenként jó vékonyra kinyújtani, krémmel megkenni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű