menu

Családireceptkönyv.hu

Süti - Mazsolahabos desszert


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 4 db tojás (piskóta)
• 10 dkg eritrit (piskóta)
• 4 dkg kókuszliszt (piskóta)
• csipet só, citromlé, kevés szódabikarbóna (piskóta)
• 5 dl magtej (krém)
• 10 dkg eritrit (krém)
• 20 dkg mazsola (krém)
• 8 dkg tojásfehérje (krém)
• 1 ek. kókuszliszt (krém)
• 3 tk. zselatin (krém)

Elkészítés:


Piskóta: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket felverjük egy csipet sóval, egyenként hozzáadjuk a sárgákat, az eritritet és a szódabikarbónát. Beleöntünk egy evőkanálnyi citromlevet és hozzászitáljuk a kókuszlisztet. Szilikonos sütőlappal bélelt tepsiben 180 °C-on 30 perc alatt készre sütjük.

Krém: A magtejet egy nagyobb lábasba öntjük, hozzáadjuk az édesítőt és közepes lángon melegíteni kezdjük. Ha az édesítő elolvadt, beleszórjuk a mazsolát és pár percig főzzük. Nagyon óvatosan beleöntjük a tojásfehérjét és folyamatosan kevergetve megvárjuk, míg kicsapódik, hogy egy viszonylag puha masszát kapjunk. Ha túl híg, szitáljunk hozzá kókuszlisztet, és mielőtt elzárjuk alatta a lángot, szórjuk bele a zselatint. Vigyázat, felforrnia nem szabad!
A félig kihűlt krémet a piskótára kenjük, dermedésig hűvös helyre tesszük.

Süti - Mazsolahabos desszert

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Linzerkoszorú
Linzerkoszorú

A margarint a cukorral, a tojással és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Belekeverjük a sütőporral összeszitált lisztet, és alaposan összegyúrjuk. Viszonylag lágy tésztát kell k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sós datolya-karamellás mandulakrémes nyers torta
Sós datolya-karamellás mandulakrémes nyers torta

Beáztatjuk forróvízbe a krémhez való datolyákat arra az időre míg készítjük az alapot. Aprítógépben durvára aprítjuk a mandulát. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és tovább aprítjuk....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Almás - Habos almás
Almás - Habos almás

1. A tésztához 5 tojássárgáját kikeverünk 25 dkg porcukorral, 15 dkg margarinnal, 12 evőkanál tejjel, majd belekeverünk 30 dkg lisztet és egy csomag sütőport. 2. Tepsibe simítj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kókuszkocka  örök kedvenc
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Kókuszkocka örök kedvenc

A sütőt előmelegítjük 160 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (140 fokra légkeveréssel) és egy 28 x 20 cm-es, közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral. Egy keverőtálba a lisztet...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk