• 4 db tojás (piskóta)
• 10 dkg eritrit (piskóta)
• 4 dkg kókuszliszt (piskóta)
• csipet só, citromlé, kevés szódabikarbóna (piskóta)
• 5 dl magtej (krém)
• 10 dkg eritrit (krém)
• 20 dkg mazsola (krém)
• 8 dkg tojásfehérje (krém)
• 1 ek. kókuszliszt (krém)
• 3 tk. zselatin (krém)
Piskóta: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket felverjük egy csipet sóval, egyenként hozzáadjuk a sárgákat, az eritritet és a szódabikarbónát. Beleöntünk egy evőkanálnyi citromlevet és hozzászitáljuk a kókuszlisztet. Szilikonos sütőlappal bélelt tepsiben 180 °C-on 30 perc alatt készre sütjük.
Krém: A magtejet egy nagyobb lábasba öntjük, hozzáadjuk az édesítőt és közepes lángon melegíteni kezdjük. Ha az édesítő elolvadt, beleszórjuk a mazsolát és pár percig főzzük. Nagyon óvatosan beleöntjük a tojásfehérjét és folyamatosan kevergetve megvárjuk, míg kicsapódik, hogy egy viszonylag puha masszát kapjunk. Ha túl híg, szitáljunk hozzá kókuszlisztet, és mielőtt elzárjuk alatta a lángot, szórjuk bele a zselatint. Vigyázat, felforrnia nem szabad!
A félig kihűlt krémet a piskótára kenjük, dermedésig hűvös helyre tesszük.
A száraz alapanyagokat a só és édesítő kivételével összekeverjük. A tojások sárgáját a sóval, kókuszkrémmel és édesítővel, jó habosra verjük. /5 percig/ Ezután csomómentesre ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 tojás fehérjét egy csipet sóval keményre vertem, de olyan keményre, hogy vágni lehessen, majd lassan hozzáadtam kb 6 evőkanál porcukrot. Az arányok nem az erősségem, szeretek köt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egyneművé gyúrjuk, majd kis golyókat szakítunk belőle és villával lenyomkodjuk. 15 perc alatt 180 fokon, sütőpapíros tepsiben megsütjük. Tehetünk bele csokilencsé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi hozzávalóval és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Tepsi hátán 3 lapot sütünk belőle. A krémhez az e...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes