• 20 dkg Szafi Fitt nyújtható édes lisztkeverék
• 2 dkg Szafi Fitt bambuszrostliszt
• 5 ek. kókuszkrém
• 1 citrom héja
• csipet só
• 1 db tojás (47 g)
• 4 db tojásfehérje (148 g)
• 60 g víz (6 ek.)
Töltelék:
• 1 ek. kakaópor
• 3 ek. főzött kávé
• 10 dkg baracklekvár
• 60 g víz
• 1 tk. rumaroma (ízlés szerint)
A tésztához az alapanyagokat gyúrjuk össze, majd pihentessük 10 percig.
Ezután osszuk 2 részre a tésztát.
Az egyik feléből nyújtsunk 2 db 14x20 cm-es lapot, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
A másik feléből nyújtsunk tetszőleges méretű (lehet vastagabb is) lapot és fektessük a másik két tészta mellé. (Ezt hosszabb ideig kell majd sütni, ez lesz a töltelék alapja.)
A vékony lapoknál a sütési idő előmelegített, 160°C-os légkeveréses sütőben 18 perc. Nem fog kiszáradni, még puhán ki kell venni a tepsiből. A vastagabb lapot ugyanezen a hőfokon 28 percig kell sütni. Ha szépen barnul, akkor már jó.
Amikor a tésztalapok kihűltek, elkészítjük a tölteléket. A vastagabb lapot összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Masszív, de könnyen kenhető masszát kell kapnunk.
Az alsó lapra rákenjük a tölteléket és befedjük a másik lappal.
Végül elkészítjük a rózsaszín mázat.
Rózsaszín máz:
Rózsaszín máz 1:
• 30 g citromlé
• 1/2 kis kanál céklapor
• 1 ek. víz
• 10 dkg por eritrit
A céklapor kivételével mindent keverjünk össze, 3 teáskanállal vegyünk el belőle, amit majd a díszítéshez használunk fel.
A maradék mázat a tészta tetejére kenjük. Erre csurgatjuk a 3 teáskanál fehéren maradt részt.
Amennyiben nincs céklapor, így járjunk el:
Rózsaszín máz 2:
• 20 g citromlé
• 10 g piros lé: pl. mirelit meggy/áfonya kiengedett leve vagy céklalé
• 10 dkg eritrit porrá őrölve
Díszítésnek készíthetünk világosabb mázat és azzal csurgassuk meg.
Míg a máz megszilárdul, tegyük hideg helyre, majd vágjuk 14 szeletre.
Tápértékei darabonként:
57 kcal
2,7 g fehérje
2,3 g zsír
5,7 g ch
Kókuszzsíron (kókuszzsír ITT!) megsütjük, ízlés szerint cukormentes lekvárral ízesítjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint és a mézet tegyük egy edénybe, majd állandó kevergetés mellett olvasszuk fel. A porcukorhoz adjuk hozzá a tojássárgákat, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát ketté vágjuk. Enyhén lisztezett felületen mindkét tésztalapot akkorára nyújtjuk, amekkora az a tepsi amiben a süteményt össze fogjuk állítani. Célszerű kapcsos fo...
Elkészítési idő: 270 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát gyúrok, elvágom kétfelé, s az egyik tésztát elsodrom 30 × 40 cm-es tepsi nagyságúra, majd belerakom a kivajazott, lisztezett tepsibe. A töltelékhez az al...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű