Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Túrófánk - fahéjas szilvával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 30 dkg túró
- 1 dl víz
- 2 dkg kókuszolaj
- 2 tojás
- 3-5 dkg eritrit
- 2 ek. nyílgyökérliszt
- 1 ek. kókuszliszt
- 2 ek. útifű maghéj
- 1 citom leve és reszelt héja
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:


A gombóchoz a túrót a vízzel, a tojásokkal, a kókuszolajjal, a citromlével, a citromhéjjal, a vaníliával és az eritrittel botmixerrel turmixoljuk, nem baj ha kicsit darabos marad, jobban visszaadja majd a túró élményét. Hozzákeverjük a kókuszliszttel, nyílgyökérliszttel elkevert útifű maghéjat. 10-15 percig állni hagyjuk. Ez alatt felmelegítjük az olajat (közepes lángon). A masszából diónyi gombócokat formálunk és az olajban szép aranybarnára sütjük.
A fahéjas szilvához a kimagozott gyümölcsöt összefőzzük, teszünk bele ízlés szerint fahéjat és édesítőt. A kisült túrófánkokat eritrittel megszórva, fahéjas szilvával kínáljuk.

Túrófánk - fahéjas szilvával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Golyók - Túrós kókuszgolyó - OK
Golyók - Túrós kókuszgolyó - OK

1. A hozzávalókat összegyúrjuk. 2. Kis gombócokat formálunk belőle. 3. Meghempergetjük a golyókat a kókuszreszelékben.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
HÓLABDATORTA EGYSZERŰEN
HÓLABDATORTA EGYSZERŰEN

A hólabdatortához a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 18-20 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk. A tojást a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzászitáljuk a ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós kosár
Diós kosár

Elkészítése: A tészta hozzávalóiból linzer tésztát készítünk. A kosárkákat zsíradékkal bekenjük és vékonyan belenyomkodjuk egyenletesen a tésztát a kosárkákba egészen a pereméig...

Elkészítési idő: 2-óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judit
Sav-a-júj- cukor
Sav-a-júj- cukor

Tedd a serpenyőbe a cukrot, és a tejet. Pirítsd meg egy kiskanállal igazítva, hogy ne folyjon szét! Ha kész világosbarna színű lesz! Hűtsd ki!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk