diós réteg:
- 2,5 dkg finomra darált dió
- 5 dkg mandula
- 2 dkg porrá őrölt eritrit
- 3 ek. kókuszolaj
túrós réteg:
- 30 dkg túró
- 2 tojás
- 20 dkg baracklekvár
- 8-10 dkg eritrit
csokimáz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek. kókuszolaj
- 3 dkg durvára vágott dió
A diós réteghez a hozzávalókat összekeverjük, majd nedves kézzel, sütőpapírral bélelt 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Rátesszük a túrós réteget, amihez a hozzávalókat turmixgépbe téve egynemű krémmé dolgozzuk. 150°C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Ha a tészta kihűlt, rátesszük a csokimázt, ehhez a csokit a kókuszolajjal vízgőz felett felolvasztjuk. A tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval.
A süteményt hűtőszekrényben tároljuk, de fogyasztás előtt 15 perccel ki kell venni, hogy az alapban lévő kókuszolaj, és a tetején lévő csoki kissé lágyulhasson, ezáltal a torta szépen szeletelhetővé válik.
A kekszet por állagúvá törjük (én kézi robotgépet használtam), majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és kókuszzsírt (a kókuszzsírt azért adtam hozzá, hogy a massza biztosan megkössön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTortalap: Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét pedig kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk az előző masszával. A lisztet, kak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált mogyorót a szódabikarbónával és az eritrittel elkeverjük. Gőz fölött felolvasztjuk a csokit, majd mikor éppen elolvad, de még nem forr (!) akkor a száraz alapanyagokhoz cs...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA krémhez a mascarponet kikavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a joghurtot, a felvert habtejszínt, a 0,5 dl vízben feloldott zselatint és végül könnyedén belekeverjük az összetört ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű