• 250 g túró
• 3 púpos ek. zabpehelyliszt (darált zabpehely)
• 2 tojás
• só (kb 1/4 kiskanál)
• édes verzió esetén + édesítő
• kb. 3 ek. kókuszolaj a sütéshez
A hozzávalókat összekeverjük, majd egy serpenyőben kevés kókuszolajat felforrósítunk, belekanalazzuk a túrós masszát (1 evőkanál=1 túrós puffancs) és közepes lángon mindkét oldalukat megsütjük.
Sós verzióban kiváló köret, édes verzióban magában vagy gyümölccsel, esetleg joghurttal fogyasztva tökéletes desszert.
A paprikákat nyitott felükkel egy mikrózható tányérra tesszük. Lefedjük szintén mikrózható fedővel és 3 percig „sütjük”. Félretesszük. A darált húst forró serpenyőben megsütjük. B...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk a sóskát, utána zsíron megpároljuk 1 dl. vízzel. Addig pároljuk, amíg teljesen szétfő. Készítünk egy habarást "cukor, liszt, tej" hozzáöntjük a sóskához. Ha még ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben feloldjuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Ezután összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgájával, a sóval és annyi langyos tejjel, hogy lágy, de ne híg tésztát kapju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat vízszintesen félbe vágom és tepsire sorakoztatom. A hagymát, fokhagymát megpucolom, a hagymát darabolom és mindet a paradicsomokra szórom. A tepsibe halmozott zöl...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes