A leveshez
2 evőkanál olívaolaj
1 szál újhagyma
1 csipet só
2 csipet fehérbors (őrölt)
100 g sárgarépa (nyers, megpucolt)
100 g zellergumó (nyers)
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
1000 ml alaplé - zöldség
A sajtgombóchoz
100 g gouda sajt (reszelt)
1 db tojás (apró, "S"-es méretű)
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
1 csipet fehérbors (őrölt)
1 csipet só
TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ
20 perc az előkészület, 25 perc a főzés
45 perc
Nem szívbarát recept!Tojásfehérjét tartalmaz!Cukrot tartalmaz!Glutént tartalmaz!Tejfehérje mentes recept
zöldséglevesbe vagy krémlevesekbe jó levesbetét
A májat megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, ha van időnk, tejbe áztatjuk. Kevés kacsazsíron megfonnyasztjuk a hagymát, majd rádobjuk a lecsöpögtetett, nagyobb darabokra vágott csi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókusztejet a vízzel és a fűszerekkel elkeverjük, belevegyítjük a barnarizs-lisztet. Felforrósított, olajjal vékonyan kikent serpenyőbe sonkát szórunk, megpirítjuk, majd beleöntj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMossuk meg a szemeket, majd a közepükre késsel óvatosan és nem túl mélyen vágjunk keresztet. Egy vízzel töltött edényben hagyjuk 30 percig állni. Az áztatás abban segít, hogy a sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBrašno pomiješajte sa soli, praškom za pecivo i dodajte na listiće narezan hladan maslac. 2. Električnom miješalicom izmiješajte sastojke u zrnatu smjesu te na kraju dodajte kr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű