20 dkg liszt, 3 csapott teáskanál sütőpor, 15 dkg kristálycukor,15 dkg puha ráma, 2 tojás, 10-15 dkg étcsoki. Géppel összekeverjük az anyagokat a csoki nélkül, majd fakanállal a darabolt csokit is, 2 kis kanál segítségével halmokat rakunk sütőpapírra, inkább magasabb legyen, sütés közben szétterül, 180 fokon, 10-12 perc, de nézni kell.
Az élesztőt felfuttatjuk,majd a hozzávalókkal összedolgozzuk 1 órát pihentetjük a tésztát.Lisztezett nyújtódeszkán kb. 1.5 cm vastagra nyújtjuk ezután korongokat szaggatunk belőle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a tojással habosra verni. A mákot a cukorral együtt ledarálni. Hozzáadjuk a többi alapanyagot is.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. A krémhez megfőzöm a tejben a búzadarát (sűrűre), és néha-néha megkevergetve kihűtöm teljesen. A puha vajat a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom a kihűlt tejbegrízt és mixer...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű