menu

Családireceptkönyv.hu

Diós -omlós kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

A tésztához:

15 dkg túró
3 ek. tej
1 db tojás
6 ek. étolaj
8 dkg porcukor
1 csg vaníliás cukor
30 dkg liszt
1 csg sütőpor

Töltelékhez:

darált dió (de bármivel tölthető )
cukor
tej
citromhéj reszelve

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 órát pihentetjük,kisodorjuk,korongokat szúrunk és a töltelékkel megtöltjük,kifli formára felsodorjuk.
Egy nagy gáztepsit kivajazunk,a kifliket rásorakoztatjuk és sütjük.
Nagyon finom omlós kifli,sokáig eláll.

Diós -omlós kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós rózsák
Túrós rózsák

A szokásos módon kelt tésztát dagasztunk, duplájára kelesztjük.kb 40 perc 5-6mm vastagra nyújtjuk, nagyobb csészével kiszaggatjuk,vagy bármilyen forma lehet ,és négy helyen bevágju...

Elkészítési idő: 1,5 óra kb
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös csodabogár
Tejfölös csodabogár

A cukrokat a tojásokkal jó habosra kiverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és sütőporral elkevert lisztet, utoljára forgatjuk bele lazán a tortadarát. Sütőpapírral bélelt tepsiben m...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia diós krémes recept
Francia diós krémes recept

Mézes lap A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk. Kétfelé vesszük, és egymás után 2 lapot sütünk egy 30*38 cm-es tepsi hátuljá...

Elkészítési idő: 1 es fel ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis-szilvalekváros bukta recept
Csokis-szilvalekváros bukta recept

A tejjel a pudingport felfőzzük, kihűtjük és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük. A tészta készítése: kevés, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitálju...

Elkészítési idő: 2 ora
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk