2x5 tojásból piskóta
meggy lekvárral megkenni, feltekerni.
Krém:
2,5 dl tejszín, 2xnagy doboz epres joghurt,1 dl a gyümölcskocsonyából, a tejszínhez adtam 1. cs. vaníliás cukrot, kevés porcukrot,
Gyümölcs kocsonya:
4 dl víz, ízlés szerint cukor, 1 teás kanál citromlé, 8 púpozott teás kanál zselatin.
30 dkg eper díszíteni.
Töltelék: 2 banán, 1 alma magozva, hámozva 30 dkg friss eper 2 magozott datolya apró darabokra vágva 2 kanál psyllium husk (utifűmag héj) 1 kanál frissen facsart citromlé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, amivel egyenletesen-vékonyan kibélelünk egy kapcsos tortaformát (az oldalár is jusson). Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű“Tészta”: A fonottkalácsot felszeleteljük, majd kb 2 cm x 2 cm-es kockákra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. (fehérjére nem lesz szükségünk) A tejet a cukrászhabbal és a vajja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokosra és egy 26 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A hozzávalókból hagyományos módon piskótát készítünk és kb. 22 perc alatt megsütjük....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű