2 dkg liszt
2.5 dl tej
1/2 dl víz
42 dkg cukor
30 dkg vaj
1/2 dkg zselatinpor
38 dkg darált dió
1/2 dl konyak
10 db tojásfehérje
5 db tojás sárgája
10 db tojás fehérjét kemény habbá verünk, hozzáadunk 30 dkg cukrot, majd beleforgatunk 33 dkg darált diót és 2 dkg lisztet. Ez egy piskótához hasonló sűrűségű massza lesz amit 5 részre osztunk és egy-egy lapot kimargarinozott, lisztezett tortaformában 200 fokon 15 percig (tűpróbáig) sütjük.
A 1/2 dkg zselatint megduzzasztjuk a 1/2 dl hideg vízben, a 2,5 dl tejet az 1 csomag vaníliás cukorral felforraljuk. 5 db tojássárgát kikeverünk 12 dkg cukorral, majd a forrásban lévő tejbe öntjük. Gyorsan kevergetve felforraljuk és hozzáadjuk a megduzzasztott zselatint. Ha ez a massza kihűlt, akkor kikeverjük 30 dkg vajjal, 5 dkg darált dióval és konyakkal.
Gőzfürdőn megolvasztjuk a 10 dkg fehér csokit és az 5 dkg ét csokit is. A lapokat megspricceljük egy kis konyakkal, majd a krém 80%-át beletöltjük. A maradékkal körbehúzzuk a torta oldalát, de a tetejét nem. A tetejét megkenjük baracklekvárral és ráöntjük a fehér csokit, majd csiga vonalban az étcsokit is és belerajzoljuk az Eszterházi mintát.
Nagyon finom sütemény, bár időigényes mégis megéri a fáradtságot. Eredeti recept szerint fondanttal kell készíteni, de mi így szeretjük, mert a fondant nagyon édes és szerintem elnyomja a torta igazi ízét.
A ropogós tésztán rajtahagyom a karikát. Olvasztott fehér csokoládéval kikenem, majd egy vékony réteg csokikrémet simítok rá. Erre 150 g oreo kekszet fektetek, majd kitöltöm a mara...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJoghurtot tálba tesszük, bele a gyümölcs 3/4 része, zselatint előírás szerint előkészítjük, beletesszük a krémbe . Mascarponét porcukorral kikeverjük, krémbe adjuk. Fóliával béle...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük, a tortaformát kikenjük. 2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral és a sóval a robotgép legmagasabb fokozatán kemény habbá verjük. 3. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók 1 tortalaphoz: 6 tojás 12 dkg porcukor 10 dkg liszt 9 dkg darált dió 6 g sütöpor Tojások sárgaját habosra keverem a cukorral, bele szitálom a lisztet, sütöport ,,é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű