2 dkg liszt
2.5 dl tej
1/2 dl víz
42 dkg cukor
30 dkg vaj
1/2 dkg zselatinpor
38 dkg darált dió
1/2 dl konyak
10 db tojásfehérje
5 db tojás sárgája
10 db tojás fehérjét kemény habbá verünk, hozzáadunk 30 dkg cukrot, majd beleforgatunk 33 dkg darált diót és 2 dkg lisztet. Ez egy piskótához hasonló sűrűségű massza lesz amit 5 részre osztunk és egy-egy lapot kimargarinozott, lisztezett tortaformában 200 fokon 15 percig (tűpróbáig) sütjük.
A 1/2 dkg zselatint megduzzasztjuk a 1/2 dl hideg vízben, a 2,5 dl tejet az 1 csomag vaníliás cukorral felforraljuk. 5 db tojássárgát kikeverünk 12 dkg cukorral, majd a forrásban lévő tejbe öntjük. Gyorsan kevergetve felforraljuk és hozzáadjuk a megduzzasztott zselatint. Ha ez a massza kihűlt, akkor kikeverjük 30 dkg vajjal, 5 dkg darált dióval és konyakkal.
Gőzfürdőn megolvasztjuk a 10 dkg fehér csokit és az 5 dkg ét csokit is. A lapokat megspricceljük egy kis konyakkal, majd a krém 80%-át beletöltjük. A maradékkal körbehúzzuk a torta oldalát, de a tetejét nem. A tetejét megkenjük baracklekvárral és ráöntjük a fehér csokit, majd csiga vonalban az étcsokit is és belerajzoljuk az Eszterházi mintát.
Nagyon finom sütemény, bár időigényes mégis megéri a fáradtságot. Eredeti recept szerint fondanttal kell készíteni, de mi így szeretjük, mert a fondant nagyon édes és szerintem elnyomja a torta igazi ízét.
A tojások sárgáját összekeverjük a mézzel, (kicsit habosítsuk fel) majd reszelt répával, dióval, liszttel és a fűszerekkel keverjük össze. A tojások fehérjét habbá verjük és óvatos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a többi cukrot is hozzáadjuk. A diót a cu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét elkeverjük a porcukorral, és vízgőz fölé tesszük. FONTOS! A víz csak gyöngyözzön, ne forrjon. Olykor keverjük meg a fehérjés porcukrot, és figyeljünk rá, nehogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lefóliázott tepsiben 3-4 cm vastagon elkenjük a fagylaltot, majd a fagyasztóban hagyjuk megdermedni. Picit rakjunk félre a torta tetejéhez. A kekszeket ketté választjuk, és a m...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű