20 dkg liszt
15 dkg margarin
csipet só
1 kávéskanál cukor
2 evőkanál víz
1/2 kg reszelt alma
15 dkg cukor
1/2 kg vékony karikára reszelt alma
3 dk darált dió
A lisztből, margarinból csipet sóval cukorral vízzel jó kemény tésztát gyúrunk .Egy fél óráig pihentetjük. Kinyújtjuk és kibélelünk vele egy kerek tortaformát,úgy, hogy oldala is legyen. A resztelt almából 15 dkg cukorból, kevés vízzel sűrű almapürét főzünk. Ha kihűlt a tésztára kenjük. Megkenjük 1 evőkanál barackízzel, és 1/2 kg vékony karikára szelt almával beborítjuk. Megkenjük 1 evőkanál barackízzel és ráhintünk 3 dkg darát diót. előmelegített sütőben közepes lángon 30 percig sütjük. Lehet tejszínhabbal is fogyasztani.
1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd sorban a többi hozzávalóval, és jól összedolgozzuk. 2. A gyümölcsformát kivajazzuk, meghintjük vékonyan zsemlemorzsával, és belesim...
Elkészítési idő:A piskótához a tojásokat a cukorral nagyon habosra keverjük,majd óvatosan hozzáforgatjuk a sütőporral és a keményítővel elkevert lisztet.180fokon,kapcsos tortaformában kb.10perc al...
Elkészítési idő:Lisztből a vaníliás cukorral, tejjel sűrű pépet főzök, majd hagyom kihűlni, közben kevergetem. A vajat habosra keverem a porcukorral s kicsinyként adagolom bele a pépet. Hozzákeve...
Elkészítési idő: