20 dkg liszt
15 dkg margarin
csipet só
1 kávéskanál cukor
2 evőkanál víz
1/2 kg reszelt alma
15 dkg cukor
1/2 kg vékony karikára reszelt alma
3 dk darált dió
A lisztből, margarinból csipet sóval cukorral vízzel jó kemény tésztát gyúrunk .Egy fél óráig pihentetjük. Kinyújtjuk és kibélelünk vele egy kerek tortaformát,úgy, hogy oldala is legyen. A resztelt almából 15 dkg cukorból, kevés vízzel sűrű almapürét főzünk. Ha kihűlt a tésztára kenjük. Megkenjük 1 evőkanál barackízzel, és 1/2 kg vékony karikára szelt almával beborítjuk. Megkenjük 1 evőkanál barackízzel és ráhintünk 3 dkg darát diót. előmelegített sütőben közepes lángon 30 percig sütjük. Lehet tejszínhabbal is fogyasztani.
1. A répák megpucolása, kislyukú reszelővel való lereszelése 2. Tészta készítése rövid keverőmunkával 3. A tészta zsiradékkal kezelt tortaformába töltése, melynek az alsó részér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a megtisztított, karikára vágott sárgarépát a többi hozzávalóval együtt turmixgépben, vagy késes aprítóban összedolgozzuk. 22 centis, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a porcukorral habosra keverjük, majd néhány gyors mozdulattal belekeverjük a tojássárgáját és az olvasztott csokoládét. A tojásfehérjéből és a kristálycukorból nem túl kem...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz ostya felhelyezéséhez 1 db lapzselatint hideg vízbe áztatunk. Amikor elázott kinyomkodjuk a vizet belőle és egy edényben elkezdjük átmelegíteni. Kavargassuk. Gyorsan oldódik te...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: Közepes