4 dl habtejszín
5 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé
Előző nap felforraljuk a tejszínt a cukorral, hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét,
és lassú tűzön addig főzzük, míg a csoki teljesen feloldódik, és elegyedik a tejszínnel.
Kihűtjük, lefedjük, és másnapig hűtőben tartjuk.
Másnap, amikor a tortát, süteményt tölteni akarjuk, a csokis krémet robotgéppel jól felverjük, kemény habot készítünk.
Tovább tart felverni, mint a sima tejszínt!
Ha nagyobb a torta vagy bevonni is ezzel akarjuk akkor arányosan növeljük a hozzávalókat!
A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sütőport, sót, fahéjat, szegfűszeget, szerecsendiót, és az apróra vágott csokoládét. Összekeverjük. A tojásokat összekeverjük a kristály,...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KözepesA darált kekszet összekeverjük a gesztenyemasszával és a vajjal, majd belesimítjuk a tortaforma aljába. 2 csomag vaníliás pudingport megfőzzük a tejjel és a cukorral, majd ha kissé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót áttörjük, összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. A tejszínt habbá verjük, és óvatosan a túróhoz keverjük. A zselatint 2 dl hideg vízben felo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű25dkg cukrot 1dl vizet és 3 kanál kakaót, 2 evőkanál citromlével összeforralunk. Mikor főni kezd levesszük a tűzről és hozzá mixelünk 1 tábla csokoládét és 2 egész tojást. simára...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes