4 dl habtejszín
5 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé
Előző nap felforraljuk a tejszínt a cukorral, hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét,
és lassú tűzön addig főzzük, míg a csoki teljesen feloldódik, és elegyedik a tejszínnel.
Kihűtjük, lefedjük, és másnapig hűtőben tartjuk.
Másnap, amikor a tortát, süteményt tölteni akarjuk, a csokis krémet robotgéppel jól felverjük, kemény habot készítünk.
Tovább tart felverni, mint a sima tejszínt!
Ha nagyobb a torta vagy bevonni is ezzel akarjuk akkor arányosan növeljük a hozzávalókat!
10 tojast kette valasztottam a sargajat 10 evokanal cukorral feheredesig felvertem majd beleszitaltam 10 evokanal lisztet es egy csomag sutoport ( en tettem bele kb egy masfel tk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A málnát a cukorral főzzük össze, majd passzírozzuk át egy szűrőn. 2. A darált zabkekszhez adjuk hozzá az olvasztott vajat, és kavarjuk össze. 3. Ezután simítsuk a sütőpapírra...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA gesztenyét, kekszet, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingot a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a kiha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűsütőt előmelegítjük 160 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (140 fok légkeveréssel) és egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A vajhoz öntjük a tejet és felforrósít...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű