4 dl habtejszín
5 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé
Előző nap felforraljuk a tejszínt a cukorral, hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét,
és lassú tűzön addig főzzük, míg a csoki teljesen feloldódik, és elegyedik a tejszínnel.
Kihűtjük, lefedjük, és másnapig hűtőben tartjuk.
Másnap, amikor a tortát, süteményt tölteni akarjuk, a csokis krémet robotgéppel jól felverjük, kemény habot készítünk.
Tovább tart felverni, mint a sima tejszínt!
Ha nagyobb a torta vagy bevonni is ezzel akarjuk akkor arányosan növeljük a hozzávalókat!
Az 10 tojás fehérjét géppel kemény habbá vertem.Majd mosogatás nélkül ,a sárgáját 10 ek.cukorral fehéredésig habosítottam.Ehhez hozzáadtam 10 púpos ek.lisztet,1 sütőport(elhagyhat...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. Egy kapcsos tortaformát kikenünk kevéske margarinnal és megszórjuk liszttel. A fagyasztott gesztenyepürét hagyjuk kiolvadni. A lisztet egy tálban elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortaalaphoz a vajat megolvasztjuk, a babapiskótát összedaráljuk, ezeket egy tálba öntjük, majd kevés tejet adunk hozzá, és jól gyúrható alapot kapunk, amit a tortaformába nyomko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű