4 dl habtejszín
5 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé
Előző nap felforraljuk a tejszínt a cukorral, hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét,
és lassú tűzön addig főzzük, míg a csoki teljesen feloldódik, és elegyedik a tejszínnel.
Kihűtjük, lefedjük, és másnapig hűtőben tartjuk.
Másnap, amikor a tortát, süteményt tölteni akarjuk, a csokis krémet robotgéppel jól felverjük, kemény habot készítünk.
Tovább tart felverni, mint a sima tejszínt!
Ha nagyobb a torta vagy bevonni is ezzel akarjuk akkor arányosan növeljük a hozzávalókat!
A krémhez a tejszínt felforrósítjuk, beletördeljük a fehércsokit, ha teljesen felolvadt, akkor lehűtjük és pár órára a hűtőbe tesszük. A tojásfehérjéket, a csipet sóval...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA zselé készítése: A hideg gyümölcslébe beáztatjuk a zselatint, felfőzzük, és ha sima kihűtjük. A krém készítése: A tejszínt kemény habbá verjük, megcukrozzuk, beleöntünk 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémtúrót és „darabos” túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a 4 evőkanál joghurtot és a pudingport. Ha már a krém kellően krémes, folyamatos turmixolás mellett egyenk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 adag tésztát készítünk. A tojásokat jól kikeverjük, hozzáadjuk a cukros mákot, majd az olajat és a tejet egybe kimérjük és a sütőporos liszttel felváltva a mákos tojáshoz adjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű