menu

Családireceptkönyv.hu

Kinder torta


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 1 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A piskótához: 2 dkg vaj/margarin, 2 dkg étcsokoládé, 3 tojás, 6 dkg cukor, 2,5 dkg sötét cukrozatlan kakaópor, fél csomag sütőpor, 4 dkg liszt
A tejcsokoládés krémhez: 10 dkg tejcsokoládé, 3 tojássárgája, 8 dkg cukor, 3 dl hideg habtejszín, habbá verve, 1 teáskanál zseletin
A fehér csokoládés krémhez: 10 dkg fehér csokoládé, 3 tojássárgája, 8 dkg cukor, 3 dl hideg tejszín, habbá verve, 1 teáskanál zselatin
A díszítéshez: 2 dl hideg habtejszín, 5 dkg tejcsokoládé-forgács

Elkészítés:


A piskótához összeolvasztjuk a vajat és a csokoládét. (Ne legyen túl meleg). A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgáját és az olvasztott csokoládét. Végül óvatosan beleforgatjuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
A masszát sütőpapírral bélelt 22 cm átmérőjű sütőformába öntjük és 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt lehúzzuk róla a asütőpapírt és a piskótát visszahelyezzük a formába.
A tejcsokoládés krémhez a gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét (én mikróban olvasztottam fel) és félretesszük. A tojássárgáját a cukorral gőz fölözz csípősre melegítjük (csíp mikor beledugjuk az ujjunkat) majd kehülésig robotgéppel habosra verjük. A tojássárgájás habhoz hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, az olvasztott csokoládét és a zselatint. A krémből két evőkanálnyit kivesszünk és félretesszük, a többit a tésztára öntjük és fagyasztóba tesszük fél órára. A fehér csokoládés krémmel ugyanígy járunk el. Ebből is kivesszünk két evőkanálnyit és a tejcsokoládés krémmel márványozzuk a torta tetején. Ha a krém rákerült a tejcsokoládés krém tetejére és márványztunk is, akkor egy órára tesszük a fagyasztóba.
Dermedés után kiszedjük a formából, a tejcsokoládés forgáccsal panírozzuk az oldalát és tetejét tejszínhabrózsákkal díszítjük ( én ezt a lépést kihagytam

Kinder torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Erzsébet királyné tortája
Erzsébet királyné tortája

A lap elkészítése: A tojásfehérjéket egy mély tálban elkezdjük robotgéppel felverjük, majd amikor már majdnem kész, kanalanként beletesszük a cukrot és teljesen keményre verjük (am...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mascarponés epertorta
Mascarponés epertorta

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon elkészítjük a piskóta tésztát. Egy 26 cm-es formában, 160 C fokon előmelegített sütőben, nagyjából 30 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Sós mogyorós karamellás csokitorta
Sós mogyorós karamellás csokitorta

Először összeállítottam a torta alapját. A kekszet késes aprítóban összeaprítottam, majd elkevertem a darált mandulával és az olvasztott vajjal. Egyenletesen elterítettem a kapcsos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Év tortája-2015. Pannonhalmi barackpálinkás karamell
Év tortája-2015. Pannonhalmi barackpálinkás karamell

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk