menu

Családireceptkönyv.hu

Sárgabarack lekvár vaníliásan


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1kg sárgabarack,
60 dkg cukor,
vaníliacukor,
Oetker3:1 zselésítő

Elkészítés:


Megpucoljuk a barackot és leturmixoljuk, kilogrammonként 60 dkg cukor, de kostóljuk, vaníliáscikor, ezt jól elkavarjuk és másnapig lefedve hagyjuk. Másnap belekeverjük a zselésítőt, és apránként megfőzzük a lekvárt, akkor jó, ha a fakanálról nehezen cseppen, üvegekbe tesszük, lekupakoljuk, 5 percre fejtetőre állítjuk, majd szárazdunsztba tesszük.

Sárgabarack lekvár vaníliásan

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szilva-chutney
Szilva-chutney

A chutney főzésben az a legjobb, hogy amíg puhul a lábasban a gyümölcs, magunk alakíthatjuk a pikánsságát, csípősségét. Érdemes mindig kevesebb fűszerrel kezdeni (főleg ha először...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar És most álljon itt a részletes hozzátáplálási tábláz
És most álljon itt a részletes hozzátáplálási tábláz

Elsőként 5-7 hónapos korban, amikor a baba már érett a hozzátáplálásra (tud fogni, érdeklődik az ételek után, az emésztőrendszere képes feldolgozni az ételeket, tehát nem “köszön v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zölddió-befőtt
Zölddió-befőtt

Mikor gyűjtsük a zöld diót? A zöld dió gyűjtési ideje az adott évtől függ, de általában június eleje-közepe tájára esik. A lényege, hogy a diók már minél nagyobbak legyenek, de a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Szőlőlekvár
Szőlőlekvár

Leszemeztem a szőlőt, feltettem főni (nem kell alá semmi folyadék). Kb. másfél órán keresztül rotyogott, addigra a szemek teljesen megpuhultak, szétfőttek. Ezután egy szitán átpass...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk