Családireceptkönyv.hu

Sárgabarack lekvár vaníliásan


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1kg sárgabarack,
60 dkg cukor,
vaníliacukor,
Oetker3:1 zselésítő

Elkészítés:


Megpucoljuk a barackot és leturmixoljuk, kilogrammonként 60 dkg cukor, de kostóljuk, vaníliáscikor, ezt jól elkavarjuk és másnapig lefedve hagyjuk. Másnap belekeverjük a zselésítőt, és apránként megfőzzük a lekvárt, akkor jó, ha a fakanálról nehezen cseppen, üvegekbe tesszük, lekupakoljuk, 5 percre fejtetőre állítjuk, majd szárazdunsztba tesszük.

Sárgabarack lekvár vaníliásan

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szatymazi őszibarackbefőtt
Szatymazi őszibarackbefőtt

A befőttet érett, de még nem puha (hámozható) szatymazi őszibarackból készítjük, ami lehet fehér, vagy sárga húsú (korábban a magvaváló fehér húsú Mariska fajtából készítették). A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ananászos cukkinidzsem
Ananászos cukkinidzsem

A cukkinit alaposan megmossuk, meghámozzuk, a magos részt kivágjuk, és lereszeljük. Egy edényben feltesszük főni, hozzáöntjük az ananászkonzervet a levével együtt. Belefacsarjuk...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Kókuszos szederlekvár
Kókuszos szederlekvár

Az gyümölcsöt megmossuk, megtisztítjuk. Összeturmixoljuk (én botmixerrel csináltam). Az összeturmixolt gyümölcsöt leszűrjük, majd edénybe rakjuk, hozzáadjuk a zselésítő port, és...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk