1kg sárgabarack,
60 dkg cukor,
vaníliacukor,
Oetker3:1 zselésítő
Megpucoljuk a barackot és leturmixoljuk, kilogrammonként 60 dkg cukor, de kostóljuk, vaníliáscikor, ezt jól elkavarjuk és másnapig lefedve hagyjuk. Másnap belekeverjük a zselésítőt, és apránként megfőzzük a lekvárt, akkor jó, ha a fakanálról nehezen cseppen, üvegekbe tesszük, lekupakoljuk, 5 percre fejtetőre állítjuk, majd szárazdunsztba tesszük.
Czuc
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA meggyet kimagozzuk. Lábosba öntjük, és kézzel alaposan összenyomkodjuk, összecsócsáljuk, hogy jól megtörjük a szemeket. A citromsavat feloldjuk 0,5 l vízben, a meggyhez keverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTele rakom az üvegeket,cseresznyével vagy meggyel,kevés cukrot rá,felöntöm forralt vízzel.Rácsavarom a tetőt és nagy fazék hideg vìzben oda teszem főni üvegestül.Forrástòl számolva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHéjastól főzzük meg az almákat. Turmikszolás után a cukorral felfőzzük .és üvegezzük . A dunsztolás után mehet a kamrába.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű