Tészta: 50 dkg liszt, 1 teás kanál szódabikarbóna, 14 dkg ráma, 20 dkg porcukor, 2 tojás, 2 evőkanál kakaó, 2-3 evőkanál tej, ha szükséges, 5 lapot sütünk
Krém: 1 l tej, 2 tojás sárgája, 2 evőkanál liszt, 2 cs. vanília pudingpor, sűrű krémet főzünk, kihűtjük és összekeverjük 20 dkg porcukor, és 25 dkg ráma keverékéhez, megtöltjük a lapokat, csokival bevonjuk a tetejét!
A sütőt bekapcsolom 180 fokra. A tortaforma aljába sütőpapírkorongot vágok. A laphoz az egész tojásokat a cukorral nagyon habosra keverem a robotgéppel, ez legalább 10 perc. A li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb lábasban felforraljuk a hozzávalókat a kukorica pehely kivételével. Amikor felforrt, belekeverjük a kukorica pelyhet, hagyjuk egy kicsit kihűlni, és formázzuk, az – az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat készítsd elő, mérd ki, majd jól keverd össze! 24x16 cm-es sütőformában 180 fokon 30 perc alatt süsd készre! Savanykás ízű gyümölcs vagy lekvár illik hozzá.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA gesztenyét szoba hőmérsékleten kiolvasztjuk. A kakaóport a darált keksszel és az áttört gesztenyével összekeverjük. Egy kis lábasban a tejet a cukorral felforraljuk, majd h...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű