haztartasi keksz
2 tasak csokolades puding por(fozes nelkuli )
4 dl tej a pudinghoz
4 dl tej a kekszek beaztatasahoz
porcukor
kokusz reszelek
Eloszor elkeszitem a kremet
A puding port, porcukorral ( Izles szerinti mennyiseg) es a tejjel habosra kavarom(kezi mixert hasznalktam)
A kekszeket beaztatom langyos cukros(a cukor itt is izles szerint) tejbe
Lerakom egy uvegtalra, erre teszek egy reteg kremet,beboritom megint egy reteg beztatott kekszel,megint krem es megint keksz
Ezt a muveletet addig folytatom amig elfogy a krem
A tetejet is bevonjuk keves kremmel es kokusz reszelekkel megszorjuk
Összegyúrjuk a tésztát: összemorzsoljuk a lisztet a vajjal, majd egy nagy tálban összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Két cipóra osztjuk, hideg helyen pihentetjük. Kibélelünk az egyi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy kevés langyos tejjel felfuttatjuk. A többi hozzávalóból ( a tepertő kivételével ) a meleg tej fokozatos hozzáadásával egy laza kelt tésztát gyúrunk. Majd az összedo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsolom 175°-ra. Az almát meghámozom, kisebb darabokra vágom A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor, fahéj, vaníliás cukor és só) egy tálban összekeverem, beleü...
Elkészítési idő: kb 30-35 perc Nehézség: Könnyű