6 db tojás
6 ek cukor
1 cs vanillia cukor
6 ek púpozott liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
A tojásokat szét kell választani, és a fehérjét külön habbá verni. Egyéb hozzávalókat össze lehet keverni és végül a tojásfehérje habbal kell lazítani.
Sütőpapíros tepsiben sütöm. Minél nagyobb a tepsi annál vékonyabb lesz a tészta. Pl tekercsekhez vékonyra sütöm.
Az olvasztott vajat és a porcukrot kikeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, narancs héját, kifacsart levét. Utána lassa a lisztet, sütőport, kakaóport. A csokit apró darabokra vágjuk és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA meggyet kimagvaljuk és lecsöpögtetjük. A formákat kikenjük vékonyan margarinnal. A sütőt előmelegítjük. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sütőport, a kakaópo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzés shu. A craquelinhez keverje össze az összes hozzávalót egy tálban. Addig őröljük, amíg homogén tésztát nem kapunk.Két pergamenlap között nyújtsuk ki kb. 2 mm vastag rétegre....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat félbevágom, kimagozom, majd felszeletelem. Citromos cukros vízben felteszem főni, vigyázok ne legyen túl puha Lecsöpögtetem ha kész van. A tésztalapot , megkenem olva...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű