75 dkg finomlisztet vagy süteménylisztet elmorzsolunk 37,5 dkg Ramaval. 4 és fél evőkanál tejfölben elkeverünk 3 dkg élesztőt. Hagyjuk picit dolgozni, majd hozzáadjuk a vajas liszthez. Adunk még hozzá 9 dkg porcukrot , pici sót, és 3 tojássárgáját, pici szódabikarbónát. Szép fényesre kidolgozzuk a tésztát, és fél órát pihentetjük. Majd 4 egyenlő részre osztjuk. Én 38x38 cm-es tepsiben sütöttem, pont megfelel a tészta mennyiségének. Egy lapot lisztezett deszkán kinyújtunk, belehelyezzük a tepsibe. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk dióval, aki akarja még megszórhatja kevés cukorral, én nem szoktam, mert a lekvárban van elég cukor. Utána a második lap, ugyanígy, majd a harmadik és negyedik lap. Ha kés, mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, kb 20-25 percre. Hagyom langyosra hűlni, mehet rá a csokimáz. 25 dkg étcsokit gőz fölött megolvasztani, majd 10 dkg teavajjal elkeverni. Júlia Szaday receptje alapján!
A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A t...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA krémhez a hideg tejben elkeverjük a 3 tojást és a 3 vaníliás cukrot, majd belekeverjük a pudingport és a 20 dkg cukrot is. Kézi habverővel, folyamatos keverés mellett sűrűre főzz...
Elkészítési idő: 78 perc Nehézség: KözepesA vajat hidegen, amikor jó kemény, almareszelőn egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a porcukrot és kézzel vagy keverőgéppel kidolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a liszteket, a csipet sót és...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű