Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés szelet


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

6 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
6 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor
6 tojás
10 dkg margarin
A krémhez:

1 csomag vaníliás puding
50 dkg gesztenyemassza
20 dkg porcukor
3 dl tej
15 dkg margarin
rum ízlés szerint
A tetejére:

kb. 2 dl felvert habtejszín

Elkészítés:


Gépi habverővel habosra ke­verjük a tojássárgáját cukorral. Belecsurgatjuk az olvasztott, de nem meleg margarint. Tovább keverjük 1-2 percig. Összekeverjük a lisztet sütő­porral és kakaóval. Az előzőek­re szitáljuk az egyharmadát, de még nem keverjük el. Kemény habbá verjük a to­jásfehérjét. Rákanalazzuk az egyharmadát a masszára. Óvatosan összeforgatjuk. Ugyanígy, két részletben hozzáadjuk a töb­bi kakaós lisztet és a tojáshabot.

Sütőpapírral bélelt, körülbe­lül 31×24 centis tepsibe simítjuk a piskótát. Előmelegített sütő­be tesszük és 20 perc alatt meg­sütjük.

Sűrűre főzzük a pudingport tejben 10 dkg porcukorral. Hagy­juk kihűlni. Habosra keverjük a puha margarint gépi habverővel, a maradék porcukorral. Kisebb adagokban hozzáadjuk a gesz­tenyemasszát, majd a kihűlt pu­dingot, végül simára keverjük. Rummal ízesítjük.

Egyenletesen a tésztára ken­jük a krémet.

A tetejére tesszük a felvert tejszínhabot, ízlés sze­rint kakaóporral, fahéjjal vagy csokireszelékkel díszíthetjük.

Gesztenyés szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Linzer karikák
Linzer karikák

mindent összekeverünk ....a tésztát 1 órára a hűtőben pihentetjük -kinyújtjuk külömböző formákra kiszurjuk -a korongok közepét is ki lehet szurni -minden második korongot...

Elkészítési idő: 50
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tortába ♥ Csoki krém (Brutális)
Tortába ♥ Csoki krém (Brutális)

A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és még hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Golyók bounty
Golyók bounty

Öntsük egy lábasba a tejszínt. Édesítsük a nyírfacukorral és szórjuk bele a vanília magokat. Lassú tűznél forraljuk fel, hogy a nyírfacukor feloldódjon és a vanília kieressze az íz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk