A tésztához:
6 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
6 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor
6 tojás
10 dkg margarin
A krémhez:
1 csomag vaníliás puding
50 dkg gesztenyemassza
20 dkg porcukor
3 dl tej
15 dkg margarin
rum ízlés szerint
A tetejére:
kb. 2 dl felvert habtejszín
Gépi habverővel habosra keverjük a tojássárgáját cukorral. Belecsurgatjuk az olvasztott, de nem meleg margarint. Tovább keverjük 1-2 percig. Összekeverjük a lisztet sütőporral és kakaóval. Az előzőekre szitáljuk az egyharmadát, de még nem keverjük el. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Rákanalazzuk az egyharmadát a masszára. Óvatosan összeforgatjuk. Ugyanígy, két részletben hozzáadjuk a többi kakaós lisztet és a tojáshabot.
Sütőpapírral bélelt, körülbelül 31×24 centis tepsibe simítjuk a piskótát. Előmelegített sütőbe tesszük és 20 perc alatt megsütjük.
Sűrűre főzzük a pudingport tejben 10 dkg porcukorral. Hagyjuk kihűlni. Habosra keverjük a puha margarint gépi habverővel, a maradék porcukorral. Kisebb adagokban hozzáadjuk a gesztenyemasszát, majd a kihűlt pudingot, végül simára keverjük. Rummal ízesítjük.
Egyenletesen a tésztára kenjük a krémet.
A tetejére tesszük a felvert tejszínhabot, ízlés szerint kakaóporral, fahéjjal vagy csokireszelékkel díszíthetjük.
A tojásfehérjét a cukorral keményre vertem gépi habverővel, majd egyenként beledolgoztam a tojássárgákat. A szódabikarbónával elkevert lisztet egy fakanál segítségével óvatosan bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet felforraljuk 1 zacskó vaniliás cukorral.A zsemlék teteját levágjuk belsejét kiszedjük.A túrót áttörjük a zsemlék belsejével,összekeverjük a másik vaníliás cukorral,a tojáss...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KözepesA krémhez a vaníliás pudingport és a lisztet csomómentesen elkeverjük egy kevés tejben, majd a maradék tejjel folyamatosan kevergetve sűrű krémet főzünk belőle. A margarint habosr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű