1 kg alma lereszelve
30 dkg liszt
2 egész tojás
2 evőkanál cukor
½ csomag sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
fahéj
A sütéshez:
olaj
Az almát hámozzuk meg, reszeljük le, és alaposan dolgozzuk össze a többi hozzávalóval. Forró olajban evőkanálnyi adagokban süssük ki, de süthetjük sütőben is kis halmokat rakjunk sütőpapírral bélelt tepsibe.
A lisztet, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a sót, a mandulát és a hideg Ramát elkeverjük és sima tésztává gyúrjuk. A tésztából ujjvastagságú rudakat formálunk, amelyeket kb. 5 cm h...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson. A lisztet egy edénybe tesszük. A lisztre öntsük rá az élesztős...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA lisztet egy tálba tenni, hozzáadni a zsírt és a puha margarint, majd kézzel jól összemorzsolni. Ezután beleszórni a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, belereszelni a...
Elkészítési idő: 1 óra +30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverem, majd kanállal forró olajba szaggatom és megsütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű