10 dkg tisztított, megdarált mandula; 0,5 liter víz; 2 evőkanál méz; 1 tasak főzhető pudingpor
A mandulát a mézzel és a forróvízzel alaposan összekeverem, majd 5-10 perc állás után leszűröm, és a leírásnak megfelelően elkészítem a pudingot (tej helyett a mandulás lét használva). Pudingformákba öntöm. Kihűlés után gyümölccsel díszítem. Tejfehérje-allergiásoknak ajánlom
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd letakarva a hűtőben 1 órát pihentetjük. 6 részre osztjuk a tésztát és egyenként vékonyra kinyújtjuk. Tepsi hátán sütjük alacsony hőfoko...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesKenyérsütőgéppel készítettem el a tésztát: langyos tejben felfutattjuk az élesztőt. Az összes hozzávalót betesszük a kenyérsütőbe, illetve csak 2,5 dkg vajat, és elindítjuk a dagsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze a hozzávalókat, és főzd össze alacsony lángon, folyamatos kevergetéssel.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHámozzuk, apróra vágjuk és megszórjuk fahéjjal az almát. Tálban összekeverjük az olvasztott vajat a darával, a tejjel, a cukorral, a tojásokkal és csipet sóval. Hozzáadjuk az almát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű