2 nagy csirkemell
3 ek olaj
1 nagy fej vöröshagyma
2 g fokhagyma
1 dl tej
só,
2 kk currypor
1 mk őrölt kömény
1-1 késhegynyi chili- meg gyömbérpor
fél citromleve
A csirkemell húsát kis kockákra vágjuk, megsózzuk, curryporral jól összekeverjük, és egy-két órát állni hagyjuk. Ezután az olajat egy lábasba tesszük, megpároljuk benne az apróra vágott hagymát, átforgatjuk rajta a húst, hozzáadjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát. Fedő alatt pároljuk. Ha a leve elpárolog, tejjel pótoljuk. Végül citromlével ízesítjük. Az ilyen jellegű ételeknek a körete a rizs.
A csirkemellet 12 szeletre felvágjuk megkenjük a fokhagyma krémmel, majd a fűszereket rászórjuk. Kicsit hagyjuk pihenni, hogy a fűszerek átjárják a húst. A bacont és a sajtot rátes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit a kivajazott tepsi/jénai aljára tesszük. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel. A felszeletelt húst megforgatjuk a paprikás lisztben, és szép sorban a krumplira tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAprítsuk fel nagyobb darabokra a hagymát, paprikát és adjuk hozzá a chili paprikát. Keverjük össze a fokhagymát, citromlevet, cayenne borsot, a köményt és adjuk hozzá a zöldségekh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst szeletekre vágom, kicsit kiklopfolom, fűszerezem. A szeletekre 1 vagy fél szelet sajtot teszek, apróra vágott lilahagymát teszek a sajtra, majd feltekerem. Fogpiszkálóval rö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű