2 nagy csirkemell
3 ek olaj
1 nagy fej vöröshagyma
2 g fokhagyma
1 dl tej
só,
2 kk currypor
1 mk őrölt kömény
1-1 késhegynyi chili- meg gyömbérpor
fél citromleve
A csirkemell húsát kis kockákra vágjuk, megsózzuk, curryporral jól összekeverjük, és egy-két órát állni hagyjuk. Ezután az olajat egy lábasba tesszük, megpároljuk benne az apróra vágott hagymát, átforgatjuk rajta a húst, hozzáadjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát. Fedő alatt pároljuk. Ha a leve elpárolog, tejjel pótoljuk. Végül citromlével ízesítjük. Az ilyen jellegű ételeknek a körete a rizs.
Előre megfőzzük a rizst. Megfűszerezzük a húst, és pici olajon megpároljuk. Ezután jön a rétegezés a tepsiben: rizs, hús, kevés sajt, megint rizs, végül sajt. Tejszínnel felö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét felkockázzuk, és fűszerezzük sóval,borssal,kevés fokhagymával. A felkockázott húsra 1 pohár tejfölt - 2dl - öntünk. Teszünk hozzá petrezselymet,reszelt sajtot, 1...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA csirkékre oldalt zsebet vágunk, majd sózzuk, borsozzuk és beszórjuk oregánóval és bazsalikommal mindkét oladalukat. A zsebbe helyezünk minden csirkemellnél két szelet mozza...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA csirkemell filét megmossuk, négy szeletre vágunk. A közepét legyező alakban bemetsszük, enyhén klopfoljuk majd sózzuk és borsozzuk. Megpucoljuk a zöldségeket, felszeleteljük és...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Közepes