Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gödöllői töltött csirke


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


5 dkg vaj
3 db csirkemell
3 db tojás
10 dkg gomba
7 dkg zsír
10 dkg csirkemáj
3 db zsemle
1/2 csokor petrezselyemzöld
7 dkg szalonna
só, frissen őrölt bors

Elkészítés:


A szalonnát apró kockára vágjuk, és serpenyőben félig kiolvasztjuk. A májat és a gombát 5mm-es kockára vágjuk. A félig kiolvasztott szalonnához adjuk a májat, a gombát, és gyengén lepirítjuk. A lepirított kihűtött anyagokhoz sót, borsot, petrzselyemzöldet adunk. A zsemlét a tojással, kevés sóval, borssal ízesítjük, majd a gombás májas raguval összedolgozzuk. Vigyázzunk a sóval mert a szalonna sós! A csirkemell bőre alá töltjük a tölteléket.Én a hús közé is szoktam tölteni. Megformázzuk, és180 fokon szép lassan megsütjük. Ha megsült, kicsit pihentetjük, majd ha lehet, felszeljük, a sülthús levével meglocsoljuk, rizzsel tálaljuk.

Gödöllői töltött csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Paradicsomos - újkrumplis tepsis csirke
Paradicsomos - újkrumplis tepsis csirke

A combokat sózzuk, borsozzuk, tepsibe tesszük és meglocsoljuk olívaolajjal. 30 percre 230 fokos sütőbe tesszük nem fedjük le. Ledörzsöljük az újkrumpli héját, kettévágjuk és en...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bakonyi csirkeragu
Bakonyi csirkeragu

A csirkemellet és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Janee
Sajtos-baconös csirkemell őzgerincformában
Sajtos-baconös csirkemell őzgerincformában

Első lépésként a  csirkemellet felvágjuk apró kockákra. Fűszerezzük meg tarkaborssal, majorannával és ételízesítővel. A lisztet, a tojást és a tejfölt jól összekeverjük, majd a sa...

Elkészítési idő: 60-120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csirkezúza - Borsos zúzatokány
Csirkezúza - Borsos zúzatokány

1. Az apróra vágott vöröshagymát forró olajon megfonnyasztom, majd a megtisztított és feldarabolt zúzát rátéve, hirtelen lepirítom. 2. Meghintem a borssal, a finomra vágott pet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk