5 dkg vaj
3 db csirkemell
3 db tojás
10 dkg gomba
7 dkg zsír
10 dkg csirkemáj
3 db zsemle
1/2 csokor petrezselyemzöld
7 dkg szalonna
só, frissen őrölt bors
A szalonnát apró kockára vágjuk, és serpenyőben félig kiolvasztjuk. A májat és a gombát 5mm-es kockára vágjuk. A félig kiolvasztott szalonnához adjuk a májat, a gombát, és gyengén lepirítjuk. A lepirított kihűtött anyagokhoz sót, borsot, petrzselyemzöldet adunk. A zsemlét a tojással, kevés sóval, borssal ízesítjük, majd a gombás májas raguval összedolgozzuk. Vigyázzunk a sóval mert a szalonna sós! A csirkemell bőre alá töltjük a tölteléket.Én a hús közé is szoktam tölteni. Megformázzuk, és180 fokon szép lassan megsütjük. Ha megsült, kicsit pihentetjük, majd ha lehet, felszeljük, a sülthús levével meglocsoljuk, rizzsel tálaljuk.
A combokat sózzuk, borsozzuk, tepsibe tesszük és meglocsoljuk olívaolajjal. 30 percre 230 fokos sütőbe tesszük nem fedjük le. Ledörzsöljük az újkrumpli héját, kettévágjuk és en...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként a csirkemellet felvágjuk apró kockákra. Fűszerezzük meg tarkaborssal, majorannával és ételízesítővel. A lisztet, a tojást és a tejfölt jól összekeverjük, majd a sa...
Elkészítési idő: 60-120 perc Nehézség: Könnyű1. Az apróra vágott vöröshagymát forró olajon megfonnyasztom, majd a megtisztított és feldarabolt zúzát rátéve, hirtelen lepirítom. 2. Meghintem a borssal, a finomra vágott pet...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz