♥ HÚS:
40 dkg csirkemellfilé
1 zöld és piros kaliforniai paprika
1 csokor újhagyma
1 gerezd fokhagyma
4 ek liszt
4 ek étkezési keményítő
1,2 l víz
szódabikarbóna
sütőpor
♥ SZÓSZ:
5 ek ketchup
Worcestershire szósz
ecet
szójaszósz
víz
méz
étkezési keményítő
só
bors
1 ek édes chiliszósz
♥Tálaláshoz:
20 dkg jázminrizs
Először elkészítjük a csirke falatok bundáját. 4 evőkanál lisztet csomómentesre keverünk 4 evőkanál étkezési keményítővel, 1 teáskanál szódabikarbónával vagy sütőporral, és 1,2 dl hideg vízzel. Az elkészült masszát, amíg a többi hozzávalót is előkészítjük, állni hagyjuk.
A paprikákat 2 cm-es falatokra vágjuk, az újhagymákat felkarikázzuk, a zöldjét pedig félretesszük.
5 evőkanál ketchuphoz adunk 2 evőkanál ecetet, 1 evőkanál mézet, 2 evőkanál szójaszószt, pár csepp Worcestershire szószt, 1 evőkanál édes chiliszószt, és hozzáreszelünk egy gerezd fokhagymát, óvatosan sózzuk, borsozzuk. Végül 1 teáskanál étkezési keményítővel és 2 evőkanál vízzel az egészet jól elkeverjük.
A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk és sózzuk, borsozzuk, majd jól átforgatjuk őket a palacsinta tészta sűrűségű masszában. Egy nagy serpenyőben olajat forróra hevítünk, és amikor már elég forró, akkor a csirkedarabokat szép pirosra, ropogósra sütjük benne. Amikor szépen megpirultak kivesszük őket, és konyhai papírtörlőn leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot. Ugyanabban az olajban, amiben a csirkéket sütöttük, hirtelen átpirítjuk a zöldségeket is. Éppen csak puhuljanak meg, de még ropogósak is maradjanak, amikor ez bekövetkezett, akkor jöhet rájuk a az édes-savanyú mártás. Gyorsan átforgatjuk benne a húsokat és a zöldségeket, hogy vékonyan, de mindenütt bevonja őket mártás. Az elkészült ételt főtt rizzsel tálaljuk, és a tetejét megszórjuk az újhagyma felaprított zöldjével.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon. A csirke...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeságjuk félbe az egész combokat. Hámozzuk meg hagymát, fokhagymát, répát. A hagymát 4 felé, a fokhagymát gerezdenként a répát 3 részbe vágjuk, de lehet karikázni is. A koktélparadics...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst megmossuk, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd megfűszerezzük. 2. Egyesével beletekerjük a szalonnába, összetűzzük, majd közepes lángon pirosra sütjük. 3. Szalma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket hosszában félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval megszórjuk. Felhevítünk egy fémnyelű serpenyőt, hogy később a sütőbe tehessük, egy kis mosogatást megspór...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű