1 kg csirkemellfilé
20 dkg aszalt szilva
só, őrölt bors
a panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
darált dió
a sütéshez:
olaj
A csirkemelleket hosszú, vékony pengéjű késsel óvatosan felszúrtam, vigyázva, hogy lehetőleg ne lyukasszam át a húst.
Ezután a felszúrt lyukakba aszalt szilvákat dugdostam, hármat-négyet, a hús nagyságától függően.
Miután az összes mellett megtöltöttem, kívülről bedörzsöltem sóval és őrölt borssal.
A szokott módon lisztbe, enyhén felvert és sózott tojásba és darált dióval kevert zsemlemorzsába paníroztam.
Végül bő, nem túl forró olajban, közepes lángon megsütöttem.
Az olajból kiemelve lecsepegtettem, hagytam kicsit hűlni, majd felszeletelve, burgonyapüré kíséretében tálaltam.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A paradicsomot feldaraboljuk, összekeverjük az aprított bazsalikommal, az aprított fokhagymával, az ecettel, valamint a só és bors felével. Egy tű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk és befűszerezzük. A tojásokhoz hozzá adjuk a Kókuszzsírt és felverjük villával habosra. A hús szeleteket először a lisztbe, majd a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat és az újhagymát szeletekre vágjuk. A csirkemellet szétnyitottam, kiklopfoltam szárnyas fűszerkeverékkel, sóval és fehér borssal megszórtam. A hússzeleteket kiolajozot...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket kiverem, sózom, megszórom a fűszerkeverékkel, majd egymásra helyezve, folpackkal lefedve másnapig a hűtőbe teszem. 2. A gyros nyársra húzom egymás után szépe...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz