1 kg csirkemellfilé
20 dkg aszalt szilva
só, őrölt bors
a panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
darált dió
a sütéshez:
olaj
A csirkemelleket hosszú, vékony pengéjű késsel óvatosan felszúrtam, vigyázva, hogy lehetőleg ne lyukasszam át a húst.
Ezután a felszúrt lyukakba aszalt szilvákat dugdostam, hármat-négyet, a hús nagyságától függően.
Miután az összes mellett megtöltöttem, kívülről bedörzsöltem sóval és őrölt borssal.
A szokott módon lisztbe, enyhén felvert és sózott tojásba és darált dióval kevert zsemlemorzsába paníroztam.
Végül bő, nem túl forró olajban, közepes lángon megsütöttem.
Az olajból kiemelve lecsepegtettem, hagytam kicsit hűlni, majd felszeletelve, burgonyapüré kíséretében tálaltam.
A csirkemellet, félbe vágjuk és mindkét oldalát fűszerezzük sóval és borssal ízlés szerint. A barackot félbevágjuk és belehelyezzük a csirkébe rá sajtszeletet helyezünk. A csirk...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűElkészítés ideje: 45 perc. Elkészítés menete: A csirkemelleket vágd ketté középen, majd hosszában is vágd őket két részre, így nyolc töltenivaló szeletet kapsz. Kicsit klopf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellfiléket megmosom, papírtörlővel megtörlöm, majd nyolc egyenlő szeletre vágom. (Ha túl vastag, akkor húskalapáccsal egy picit megütögetem, de ne legyen vékony a sze...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű