2,5 dl tej
30 g élesztő
1 tk cukor
50 ml cukor (ez 1/4 csésze, ami kb. 4 dkg)
2 tojás
5 g vaníliás cukor
1 ek olaj
250 g liszt
2 db apróra vágott alma
2,5 dl tej langyos tejbe belemorzsoljuk a 30 g élesztőt és belekeverjük az 1 teáskanálnyi cukrot. A sütőben 40°C-on 5-10 perc alatt felfut, de idővel szobahőmérsékletlen is jó lesz. Ezalatt az 50 ml cukrot 2 egész tojással felverünk. Ezután ezt a két dolgot összekeverjük és hozzáadunk 5 g vanilliás cukrot, 1 ek olajat és folyamatos keverés közben 250 g lisztet is. Az eredeti recept 1 ek Grand Marnier-t is ajánl, de nekem nem tetszett benne az alkohol, úgyhogy ezt legközelebb kihagyom. Amikor sima a massza, akkor mehet bele 2 db apróra vágott alma is. Én kb. 3-4 mm széles szeletekre vágtam az almát, majd a szeleteket kb. 5 mm széles csíkokra. Így a kész sütiben még érezni külön az almadarabokat, de mégsem túl nagyok. Persze gondolom le is lehet reszelni, de nekem így jobban tetszett. Ezután 45 percig tovább kelesztjük a 40°C-os sütőben, majd kis vajon nem túl meleg serpenyőben megsütjük. Nagyjából 2 evőkanálnyi tésztát tettem a serpenyőbe és ebből születtek a fél centi vastag és 10 centi átmérőjű sütik.
Egy lábasba öntsünk vizet, tegyük fel főni a rizst. Amikor forrni kezd, vegyük lejjebb a hőmérsékletet, takarjuk le a lábast, addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul és a vizet mag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat botmixerrel vagy turmixgépben dolgozd össze max. 2 perc alatt. Jégkrémformába, szilikonos formákba vagy egy lezárható fedelű műanyag tálkába töltve min. 4 órán át...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tojásokat egy csipet sóval jó habosra verjük. 2. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a cukorral, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat. 3. Folyamatos keverés me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edényben keverjük össze a porcukrot, mandulát, a lime héját, a gyömbért. Ha citromot használunk, akkor csak egy citrom héját, és a felének a levét tegyük hozzá. Egy lábasban l...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: Közepes