Hozzávalók 25 x 35 cm-es tepsihez
A tésztához
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
17 dkg vaj
1/2 csomag sütőpor
2 tojás sárgája
4-5 evőkanál tej
A töltelékhez
25 dkg darált mák
10 dkg liszt
20 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor
10 dkg olvasztott vaj
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál vaníliakivonat
2 dl tej
2 tojás fehérje
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk.
A töltelékhez a darált mákot, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a citromhéjat elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, az olvasztott vajat és a tejet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a mákos krémbe forgatjuk.
A tésztát kettéosztjuk és egy-egy tepsi méretű lapot nyújtunk.
Vajjal kikent és lisztezett tepsibe simítjuk az egyik lapot, ráöntjük a tölteléket és befedjük a másik lappal.
180 fokra melegített sütőben sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a töltelék is teljesen átsült.
A 20 dkg cukrot, a 15 dkg vajjal, 3 tojássárgájával, ½ csomag vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadunk 20 dkg lisztet, a ½ csomag sütőport és 8 dkg darált mogyorót, majd a 3...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és a lisztet, és apránként hozzáadjuk a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 tojás,16 ek liszt, 16 ek. porcukor ,4 kk. Sütőpor,16 ek. Tej,8 ek. étolaj,Ezeket jól összekeverni kèzi habverővel .Majd ketté venni ,egyik felébe 2 ek.kakaópor,a mâsik felébe 3 c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 175°C-ra, formákat kibéleljük papírral. A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a rummal és a tojásokkal. A lisztet és a sütőport hozzákever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű