3 tojássárgája
1 vaníliáscukor
pici só
1 kávétejszín , az a pici egy adagos
liszt amennyit felvesz
A hozzávalókból egy jó alaposan kidolgozott tésztát gyúrok.
A kidolgozás a kulcs.
Hajszál vékonyra nyűjtom,formázom majd olajban kisütöm.
Végén porcukrozom.
Roppanósnak kell lennie.
Az 5 tojás sárgáját , a 35 dkg cukrot és a 20 dkg rámát jól kikeverjük. A lisztben elkeverjük a sütőport és belerakjuk a rámás masszát, valamint a tejfölt és a citrom reszelt hé...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűEzt összegyúrjuk, félóráig piheni hagyjuk. Három lapot nyújtunk, lekvárral kikenni és dióval megszórjuk a végén. Csokimáz (a tetejére) víz + cukor + kakaó = 4 percig főzni, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejben egy kk. cukorral felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk és hozzáöntjük az élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót, a és jól összedolgozzu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját keverjük habosra a vaníliaaromával, a tej felével és a porcukorral. Ezután gőzfürdő fölött, kézi habverővel keverjük addig, hogy kissé besűrűsödjön. Ezután vegyü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű