4 tojás, 8 dkg cukor, 20 dkg liszt, 2,5 dl tej, fél citrom reszelt héja, 3 dkg vaj, csipet só; a sült eperhez: 35 dkg eper, 2 evőkanál méz, 5 dkg vaj
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk a cukorral meg a reszelt citromhéjjal, hozzáadjuk a lisztet meg a tejet és csomómentesre kavarjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd könnyedén beleforgatjuk a lisztes masszába. Sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie. Egy serpenyőt felforrósítunk, beleteszünk egy kevés vajat majd beleöntjük a massza 1/4-ét és aranybarnára sütjük. Ha megsült átfordítjuk a másik felére, 1-2 percig még sütjük, majd lapátkanállal előbb nagyobb, majd egyre kisebb darabokra szaggatjuk, miközben a serpenyőt a tűzön tartjuk. Ha megsült, tányéra borítjuk és ugyanígy járunk el a megmaradt masszával is. Az eperöntethez az epret kicsumázzuk, megmossuk és lecsöpögtetjük. A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a mézet és az epret, majd állandó kavarás közben, pár perc alatt összesütjük. A sült epret a császármorzsára halmozzuk s azonnal tálaljuk.
15 perc alatt kész
A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki (38x22 cm- es formában), külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a mas...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: NehézA hozzávalókat (a tojásfehérje kivételével) egy késes mixerbe tesszük, és morzsalékosra aprítjuk. A tojásfehérjét is hozzáadva, összegyúrjuk, majd 4 darabba osztjuk, és vastagabb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a porcukorral és vaníliacukorral habosra kavarjuk /legalább 40 perc vagy több/, majd hozzáadjuk a lisztet, és ezzel megint hosszan kavarjuk. Az egész masszát belekanalaz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180 fokra melegítjük elő a sütőt és sütőpapírral kibélelünk egy 23 cm x 30 cm-es tepsit. Megolvasztjuk a vajat, összekeverjük a nápolyi morzsával, dióval, cukorral és csoki darabk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű