Tészta
12 dkg natúr krémsajt (Mascarpone, Philadelphia)
12 dkg vaj
5 dkg nádcukor
17 dkg búzaliszt
1 tk citromlé
1 csipet só
Töltelék
40 g barnacukor
4 g fahéj (őrölt)
25 g mazsola
50 g mandula (durvára tört)
120 g sárgabarack dzsem
Előkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, és előkészítünk egy sütőpapírral fedett sütőlemezt.
Elkészítés
A krémsajtot, a vajat és a cukrot gépi vagy kézi habverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sót és összegyúrjuk. Fóliával letakarjuk és minimum 1 órára a hűtőbe tesszük. (Még jobb, ha egy egész napot pihentetjük. )
Elkészítjük a tölteléket. Összekeverjük a cukrot, a fahéjat, a mazsolát és a durvára vágott mandulát.
A hűtőből kivett tésztát kettéosztjuk, az egyik felét visszatesszük a hűtőbe. Másik feléből lisztezett deszkán 25-28 cm átmérőjű kört nyújtunk. A tészta a krémsajt miatt könnyebben szakad, ezért is fontos a hideg helyen való pihentetés. Nyújtás közben is vékonyan lisztezzük a tészta felületét, ha szükséges. A tésztát megkenjük baracklekvárral, majd rászórjuk a mandulás tölteléket. 12 cikkre vágjuk a tésztát. A cikkeket a széles végüknél kezdve kifli formára feltekerjük, és a tepsibe helyezzük. (Nem baj, ha a töltelék kilátszik a kifliből, süléskor a cukor enyhén karamellizálódik majd. ) A másik adag tésztát is hasonlóan készítjük. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük a kifliket. Hagyjuk a tepsiben kihűlni őket, mert melegen még nagyon puhák, könnyen eltörnek. Tölthetjük csokis- diós- mogyorós töltelékkel is.
Főzzük meg a 3 adag kávét és keverjük hozzá az 1 evőkanál cukrot. Válasszuk szét a 3 tojást, és verjük fel a tojássárgákat habosra, hozzáadva a cukor mennyiség felét. Lassanként ad...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérjük, hozzáadj...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyűa vajas tésztát ketté osztjuk és a tepsi hátán egyenként megsütjük -a joghurtot egy tálba öntjük -1,5 dl vizzel elkeverjük a zselatinport és kis lábasban felmelegitjük -kb. 10 p...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűAz almát hámozzuk meg, reszeljük le, és alaposan dolgozzuk össze a többi hozzávalóval. Forró olajban evőkanálnyi adagokban süssük ki.
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű