menu

Családireceptkönyv.hu

Rugelach - lágy és omlós


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta
12 dkg natúr krémsajt (Mascarpone, Philadelphia)
12 dkg vaj
5 dkg nádcukor
17 dkg búzaliszt
1 csipet só
Töltelék
40 g barnacukor
4 g fahéj (őrölt)
25 g mazsola
50 g mandula (durvára tört)
120 g sárgabarack dzsem

Elkészítés:


Előkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, és előkészítünk egy sütőpapírral fedett sütőlemezt.
Elkészítés
A krémsajtot, a vajat és a cukrot gépi vagy kézi habverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sót és összegyúrjuk. Fóliával letakarjuk és minimum 1 órára a hűtőbe tesszük. (Még jobb, ha egy egész napot pihentetjük. )
Elkészítjük a tölteléket. Összekeverjük a cukrot, a fahéjat, a mazsolát és a durvára vágott mandulát.
A hűtőből kivett tésztát kettéosztjuk, az egyik felét visszatesszük a hűtőbe. Másik feléből lisztezett deszkán 25-28 cm átmérőjű kört nyújtunk. A tészta a krémsajt miatt könnyebben szakad, ezért is fontos a hideg helyen való pihentetés. Nyújtás közben is vékonyan lisztezzük a tészta felületét, ha szükséges. A tésztát megkenjük baracklekvárral, majd rászórjuk a mandulás tölteléket. 12 cikkre vágjuk a tésztát. A cikkeket a széles végüknél kezdve kifli formára feltekerjük, és a tepsibe helyezzük. (Nem baj, ha a töltelék kilátszik a kifliből, süléskor a cukor enyhén karamellizálódik majd. ) A másik adag tésztát is hasonlóan készítjük. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük a kifliket. Hagyjuk a tepsiben kihűlni őket, mert melegen még nagyon puhák, könnyen eltörnek. Tölthetjük csokis- diós- mogyorós töltelékkel is.

Rugelach - lágy és omlós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Diós - Diós-lekváros piskóta
Diós - Diós-lekváros piskóta

1. A tojás sárgáját válasszuk szét a fehérjétől. 2. A fehérjét verjük habosra, s mikor már kemény tegyük hozzá apránként a kristálycukrot. 3. Adjuk hozzá először a tojás sá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kati szelet
Kati szelet

alulra kerül egy tésztalap, erre rákenjük a fenti kakaós krémet, erre jön a második tésztalap. A tetejére pedig hab kerül: 3 tojásfehérjéből 20 dkg porcukorral gőz felett felvert...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túró rudi őzgerincformában
Túró rudi őzgerincformában

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy nagyobb és egy kisebb cipót formálunk belőle. A kizsírozott lisztezett őzgerincformát kibéleljük a nagyobb tésztával, beletesszük a tö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokoládé torta
Csokoládé torta

Tálba tesszük a hozzávalókat és robotgéppel összedolgozzuk, ha a tészta sűrűvé vált kivajazott sütőformába öntjük és 180 fokon 40 percen át sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd ketté vágj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk