Családireceptkönyv.hu

Madártej


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 l tej
6 tojás
3 vaníliás cukor minimum
cukor ízlés szerint

Elkészítés:


Tupperware MixFixben összerázom a tej felét a tojássárgájával .
A többi tejet felteszem főni a cukorral.
Amikor felmelegedett de még nem forró hozzáöntöm az összerázott tojásos tejet.
Addig főzöm míg kellően sűrűsödik.
Vigyázat szépen lassan kevergetve nehogy kicsapódjon a sárgája.
Ha besűrűsödött leveszem a tűzről és belerakom a 3 vaníliás cukrot,már nem főzöm.
Kihűtöm.
Felverem a 3 tojásfehérjét cukorral jó kemény habbá.
Kirakom egy nagy lapos tányérra majd mikróban megfőzöm a habot. Egyben.
Amikor kész kanalanként rakom a sárgakrémhez.
A mikró képes szivacsot csinálni belőle úgyhogy figyelni kell rá. Nagyon hamar megfő.

Madártej

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Lintyő
Párizsi krémes tekercs
Párizsi krémes tekercs

Piskóta készítése: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. Összeforgatjuk, majd a lisztet egy fakanállal könnyedén hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Rizskoch
Rizskoch

A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben. Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Kókuszos lenkeksz "tej"karamellával
Kókuszos lenkeksz "tej"karamellával

1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük 2. A hozzávalókat alaposan eldolgozzuk, míg jó kis összeállt massza lesz belőle, golyókat formázunk tenyerünkkel, vagy egy villa segítségével ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Meggyes-Mascarponekrémes piskótatekercs
Meggyes-Mascarponekrémes piskótatekercs

A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele a keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és pár perc alatt, robotgéppel keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk